V Katare zadržali členov skupiny Pussy Riot, počas finále chceli vtrhnúť na ihrisko

V Katare zadržali niekoľko členov ruskej punkovej skupiny Pussy Riot, ktorí chceli vtrhnúť na ihrisko počas finále futbalových majstrovstiev sveta, aby protestovali okrem iného proti vojne na Ukrajine a proti utláčaniu žien v Iráne.

19.12.2022 07:14
pussy riot Foto: ,
Členky Pussy Riot protestovali v Katare za podporu žien v Iráne už koncom novembra, kedy sa počas zápasu medzi USA a Iránom objavili na tribúne s tričkami s nápisom "Ženy. Život. Sloboda".
debata (16)

S odvolaním sa na informáciu nemeckej mimovládnej organizácie Cinema for Peace o tom informovala agentúra Reuters.

Organizácia Cinema for Peace uviedla, že bezpečnostné zložky aktivistov zadržali predtým, ako vstúpili na ihrisko. Na polícii skončili Pjotr Verzilov, Veronika Nikulšinová a nemenovaná ukrajinská členka Pussy Riot. Aktivisti chceli protestovať aj proti väzneniu ruského opozičného predáka Alexeja Navalného. Členky Pussy Riot protestovali v Katare za podporu žien v Iráne už koncom novembra, kedy sa počas zápasu medzi USA a Iránom objavili na tribúne s tričkami s nápisom „Ženy. Život. Sloboda“.

zväčšiť Členky Pussy Riot protestovali v Katare za... Foto: SITA/AP, Ciaran Fahey
pussy riot Členky Pussy Riot protestovali v Katare za podporu žien v Iráne už koncom novembra, kedy sa počas zápasu medzi USA a Iránom objavili na tribúne s tričkami s nápisom "Ženy. Život. Sloboda".

Punková skupina známa svojimi protestmi proti ruskej vláde narušila už priebeh finále MS 2018 v Rusku. Počas stretnutia Chorvátsko – Francúzsko vtrhli na ihrisko štyri osoby v policajných uniformách. K akcii sa neskôr prihlásili práve Pussy Riot.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Pussy Riot

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...