Lucia Lužinská: Čas, ktorý si s Améliou vychutnávam, sa už nevráti

Speváčka a herečka Lucia Lužinská hovorí, že klasickú dovolenku nikdy nezažila. Dôvodom je, že nikdy nemala klasické zamestnanie. "Niekedy som pracovala aj celé roky, víkendy som tiež nepoznala. Potom som si jednoducho povedala, že človek musí dosiahnúť rovnováhu a keď pracuje, musí aj relaxovať," povedala.

03.09.2012 09:30
debata

Dnes sa snaží zorganizovať si čas na relax a vtedy je to pre ňu dovolenka – aj keď ide povedzme len o predĺžený víkend s priateľmi. Najviac času trávi so svojou malou, 1,5 ročnou dcérou Améliou, pretože si jasne uvedomuje, že „čas, ktorý si s Améliou vychutnávam, sa nevráti.“

Lucia Lužinská mala aktívne leto. Foto: Ivan Čaniga
Lucia Lužinská Lucia Lužinská mala aktívne leto.

Tohtoročné leto mala Lužinská so svojim partnerom, jazzovým gitaristom a skladateľom Borisom Čellárom aktívne. „Nechala som veciam voľný priebeh a keď ma niečo oslovilo, išla som za tým,“ objasnila Lucia. S partnerom a dcérou sa vybrali napríklad na happeningový rodinný festival do Vysokých Tatier, kde aj vystupovali, bola tiež v Halíči, kde s tanečníkom a jogínom Fredym Ayisim natáčali nové DVD o joge a do tretice na Kremnických gagoch – bola členkou poroty v oblasti kultúry a s Borisovou kapelou tu aj vystupovala.

Extrémne horúčavy prežila rodinka u Luciiných rodičov v Chtelnici – v dome bolo podľa Lužinskej slov príjemne. „Veľa sme pili, potili sa a mali sme popoludňajšie siesty. Najväčšie aktivity boli skoro ráno a podvečer.“

Momentálne si všetci traja užívajú pracovno-rodinnú dovolenku v Čiernej Hore, kde strávia pár dní pri mori. „Amélia ide prvýkrát k moru a sám som zvedavý na jej reakciu, keď zbadá to množstvo vody. Verím, že cestu zvládne v pohode, ideme totiž celá kapela veľkým autom a je to cez tisíc kilometrov,“ vysvetlil Améliin otec Boris.

Doplnil, že v Čiernej Hore už boli pred troma rokmi. Bolo to v jednom hudobnom klube v Kotorskej zátoke. „Majitelia klubu boli Rusi, ktorí majú radi jazz a pre nás to bol angažmán spojený s dovolenkou. Ideálny stav, kedy sme si oddýchli a zároveň pracovali.“ Tento rok dostali pozvanie vystúpiť na jazz festivale v Petrovci. Pri tej príležitosti sa plánujú znova zastaviť aj v Kotorskom klube. „Za iných okolností miesta destinácii striedame, nejdeme na istotu overeného, sme skôr otvorení prekvapeniam,“ uviedol Boris Čellár.

debata chyba

+ Každému vyhovuje niečo iné, musíte len vedieť, čo vyhovuje práve vám.
Prišiel deň, kedy sa budete musieť naozaj...

+ Ešte stále nie je leto, preto si dávajte pozor čo si na seba obliekate.
Ak cítite, že vám niečo pomáha, doprajte...