Nakrúcanie filmu Rust, pri ktorom prišla o život kameramanka, bude pokračovať! Baldwin zostane v hlavnej úlohe

Oznam o obnovení výroby filmu prichádza krátko po obvinení Baldwina v dvoch bodoch neúmyselného zabitia 42-ročnej kameramanky Halyny Hutchinsovej, pričom ten istý projektil zasiahol aj režiséra Joela Souzu.

17.02.2023 00:00
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin.
debata

Na jar tohto roku sa obnoví nakrúcanie amerického westernu Rust, pri ktorom bola v októbri 2021 smrteľne postrelená kameramanka filmu. Herec a producent snímky Alec Baldwin, ktorý strieľal, zostane v hlavnej úlohe.

Oznam o obnovení výroby filmu prichádza krátko po obvinení Baldwina v dvoch bodoch neúmyselného zabitia 42-ročnej kameramanky Halyny Hutchinsovej, pričom ten istý projektil zasiahol aj režiséra Joela Souzu.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...

Na filme budú pracovať noví aj pôvodní členovia štábu, Hutchinsovú nahradí za kamerou Bianca Clineová. Vdovec po zosnulej Matthew Hutchins zároveň schválil aj dokumentárny film o jej živote, uviedli producenti.

Tragický incident sa stal na ranči neďaleko Santa Fe v americkom Novom Mexiku, keď Baldwin (64) nacvičoval scénu s použitím pištole. Medzi slepými nábojmi však bol aj ostrý náboj.

Očakávalo sa, že nakrúcanie sa obnoví v januári tohto roku, keď Baldwin dosiahol dohodu v súdnom spore, ktorý pre protiprávne zabitie podal Hutchinsovej manžel.

Prokuratúra v Santa Fe však vzniesla voči nemu a filmovej zbrojárke Hannah Gutierrezovej Reedovej nové obvinenia z neúmyselného zabitia. Právnici oboch popreli akékoľvek pochybenie a majú v úmysle bojovať proti obvineniam na súde. Baldwinov právnik Luke Nikas ešte predtým označil rozhodnutie obviniť herca za „strašný justičný omyl“.
Produkčná spoločnosť Rust Movie Productions v utorok uviedla, že problematická scéna bola prepracovaná a že „akékoľvek použitie pracovných zbraní a akejkoľvek formy munície“ je teraz na „pľaci“ zakázané.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...