Švédsky princ Carl Philip ako z reklamy a jeho Sofia? Niekdajšia modelka, dnes princezná, New York očarila

Princ Carl Philip (43) a princezná Sofia (37) na pár dní opustili Švédsko, aby sa v USA zúčastnili konferencie o dyslexii, ktorou trpí aj Carl Philip.

05.04.2023 00:00
carl philip Foto:
Princ Carl Philip a jeho manželka Sofia počas návštevy New Yorku.
debata

Švédsky princ Carl Philip (43) a princezná Sofia (37) navštívili New York, aby sa tu spoločne zúčastnili celosvetovej konferencie o dyslexii s názvom Made By Dyslexia. Nie je tajomstvom, že 43-ročný princ patrí k dyslektikom a táto porucha mu počas školských čias spôsobila nemálo problémov. Spolu s manželkou sa tak pred rokmi začali angažovať práve v tejto oblasti.

Princ Carl Philip a princezná Sofia Čítajte viac Najmladší syn princa Carla Philipa a princeznej Sofie má 2 roky. Pozrite sa na veselého oslávenca

Čo sa členov kráľovských rodín týka, nie sú v USA jediní, ktorí sa na podujatí zúčastnili. Hosťom sa stala aj britská princezná Beatrice, ktorá má dyslexiu takisto.

Počas dňa sledovaný pár zamieril do školy v „The Upper East Side“ v New Yorku, aby sa stretol s odborníkmi, ktorí im predstavili novinky v diagnostikovaní ochorenia aj v práci s deťmi, ktoré dyslexiou trpia. Princ v minulosti priznal, že dyslexiu mu diagnostikovali až ako 14-ročnému. „Diagnóza bola pre mňa spočiatku úderom pod pás, ťažko som sa s ňou vyrovnával. Potom sa stala vysvetlením, prečo som v škole nestíhal so spolužiakmi.“ Ako priznal, až neskôr si uvedomil, aké nepríjemné situácie vďaka dyslexii prežíval. Jeho nočnou morou bolo, keď musel pred celou triedou nahlas čítať – viac tu.

zväčšiť Princ Carl Philip a jeho manželka Sofia počas... Foto: Profimedia
princezná sofia Princ Carl Philip a jeho manželka Sofia počas návštevy New Yorku.

Večer už patril slávnostnej recepcii v hoteli Virgin, kam manželia zamierili bok po boku. Krásna Sofia mala počas dňa oblečený červený sveter, ktorý skombinovala so širokými čiernymi nohavicami, večer stavila na svetlé tóny a vyzerala očarujúco.

Švédsky princ Carl Philip v deň svojich 43....
Švédsky princ Carl Philip.
+9Švédsky princ Carl Philip.

Sympatický Carl Philip (43) sa s o päť rokov mladšou Sofiou Kristinou Hellqvistovou, ktorá sa živila ako modelka a účinkovala aj v reality show švédskej televízie TV4, zoznámil v roku 2010. O štyri roky neskôr dvojica potvrdila zasnúbenie. Zosobášili sa v júni 2015. Sofii po svadbe udelili titul princezná a tiež vojvodkyňa z Värmlandu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Carl Philip

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...