Musí sa konečne zodpovedať, tvrdí prokuratúra. V prípade zabitia kameramanky prišla so šokujúcim tvrdením

Prokuratúra v súvislosti s prípadom neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní filmu Rust prišla s prekvapujúcim aj šokujúcim tvrdením.

16.06.2023 14:00
Rust, nakrúcanie Foto: ,
Archívny záber z miesta Bonanza Creek Ranch v Santa Fe, kde sa v roku 2021 nakrúcal film Rust a kde došlo k nešťastiu, pri ktorom zahynula kameramanka Halyna Hutchinsová.
debata

Kontrolórka zbraní na nakrúcaní amerického film, počas ktorého herec Alec Baldwin smrteľne postrelil kameramanku, po večeroch počas filmovania pila alkohol a fajčila marihuanu, vyhlásila prokuratúra. Uviedla, že kontrolórka mala pravdepodobne „opicu“, keď do revolveru, ktorý herec použil, vložila ostrý náboj. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AP.

Prokuratúra v americkom štáte Nové Mexiko uviedla tieto obvinenia v piatok v reakcii na žiadosť právnikov kontrolórky zbraní Hannah Gutierrezovej-Reedovej z minulého mesiaca, aby bolo obvinenie ich klientky z neúmyselného zabitia zamietnuté. Prokuratúra ju obviňuje, že aj v minulosti sa dopustila bezohľadného, nedbanlivého správania, a argumentuje, že je vo verejnom záujme, aby sa „konečne za svoje činy zodpovedala“.

Britney Spears na archívnej snímke. Čítajte viac Obavy o Britney Spearsovú silnejú. Jej exmanžel jasne skloňuje slovo drogy

Obhajca Gutierrezovej-Reedovej, Jason Bowles, v utorok vyhlásil, že prokuratúra rieši prípad nesprávne. Pre AP povedal, že „prokuratúra sa vzdala poslania vykonávať spravodlivosť a evidentne sa priklonila k vlastnej pravde“. Predbežné pojednávanie Gutierrezovej-Reedovej je naplánované na august. Očakáva sa, že sudca rozhodne, či obvinenie voči nej prijme a či sa tak z neho stane súdny prípad.

Prokuratúra tiež oznámila, že do 60 dní rozhodne, či znovu obviní Baldwina. Bude to závisieť od výsledkov analýzy strelnej zbrane a jej pokazenej spúšte. Predmety boli poslané nezávislému odborníkovi na ďalšie testovanie.

Alec Baldwin Čítajte viac Len pred pár mesiacmi sa Alec Baldwin tešil z ôsmeho potomka, teraz je z neho už aj dedko

Obvinenie z neúmyselného zabitia proti Baldwinovi, ktorý bol aj producentom westernu Rust, bolo v apríli zrušené. Prokurátori vysvetlili, že sa objavili nové dôkazy a na vyšetrovanie treba viac času. Baldwin na skúške na filmovom pľaci v Novom Mexiku v októbri 2021 mieril revolverom smerom ku kameramanke Halyne Hutchinsovej, keď zbraň vystrelila, zabila ju a zranila aj režiséra filmu Joela Souzu.

debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #alkohol #opica #marihuana #Alec Baldwin #nakrúcanie #Rust

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...