Princ William sa na počesť mamy Diany pustil do ťažkého boja. Pomáhať mu bude aj slávna Britka, ktorej fotky viseli v detských izbách

Britský princ William v pondelok spustil novú celoštátnu iniciatívu. Jeho ambície sú skutočne veľké.

27.06.2023 09:40
Princ William Foto: ,
Princ William prichádza do priestorov Maindee Primary School v Newporte v rámci turné svojho projektu, s ktorým by chcel skoncovať s bezdomovectvom v Británii.
debata (2)

Následník trónu odštartoval s iniciatívou, ktorej cieľom je ukázať, že je možné skoncovať s bezdomovstvom a urobiť ho „zriedkavým, krátkym a neopakovaným“, oznámil v pondelok Kensingtonský pa­lác.

K téme ho už v detstve priviedla jeho matka princezná Diana, povedal William a dodal, že chce ísť v jej stopách. Nadácia, ktorú William riadi spoločne s manželkou Kate, na projekt venuje tri milióny libier, napísala agentúra Reuters.

kate Čítajte viac Nikto a nič! Princezná Kate zvolila na dostihy v Ascote absolútnu bombu, zatieniť ju bolo nemožné

Projekt s názvom Homewards (Cesta domov) bude v prvej fáze fungovať v šiestich mestách a obciach. William tento týždeň všetky lokality navštívi a stretne sa s ľuďmi, ktorí s riešením bezdomovectva pomáhajú. Na systémovom riešení sa majú podieľať predstavitelia štátnej správy, odborníci aj stavebné firmy.

Princ William prichádza do priestorov Maindee...
Srdečné zvítanie a objatie. Takto sa princ...
+3Princ William a Geri Horner sa zhovárali so...

„Myslím, že v nasledujúcich piatich rokoch budeme mať jedinečnú príležitosť priniesť inovatívne riešenie a dosiahnuť hmatateľný dopad,“ povedal William pri predstavení projektu v klubovni Mosaic v južnom Londýne, ktorá pomáha ľuďom s duševným ochorením. „Prostredníctvom programu Homewards ukážeme, že spoločne môžeme konečne skoncovať s bezdomovectvom,“ dodal princ.

zväčšiť Srdečné zvítanie a objatie. Takto sa princ... Foto: SITA/AP, Finnbarr Webster
princ William, Geri Horner Srdečné zvítanie a objatie. Takto sa princ William potešil Geri Hornerovej, kedysi Halliwellovej, exčlenke formácie Spice Girls, ktorá sa zapojí do aktivít jeho nadácie.

Pri spustení projektu stál Williamovi po boku Dave Wilson, s ktorým princ vlani na ulici predával časopis Big Issue, ktorý obvykle predávajú ľudia bez domova. Počas návštevy školy Maindee Primary School v Newporte sa člen kráľovskej rodiny stretol aj so speváčkou Geri Hornerovou, kedysi Halliwellovou, exčlenkou Spice Girls. Dvojica sa veľmi srdečne zvítala. Princ je vraj rád, že sa exspajska zapojí do podpory jeho projektu.

Ten už ale zožal aj kritiku za pokrytectvo. „Posledné čo potrebujeme je, aby sa do tejto témy plietol William, ktorý má tri obrovské domy a rozľahlé panstvá,“ uviedol Graham Smith, ktorý vedie protimonarchistickú organizáciu Republica.

V Británii viac ako 300 000 ľudí, z čoho polovica sú deti, prespáva v autách, dočasných ubytovniach, hosteloch alebo u príbuzných, uvádza Royal Foundation. Charitatívne organizácie navyše varujú, že kvôli rastúcim cenám nájmov bude počet takto žijúcich ľudí naďalej stúpať.

Princezná Kate z Walesu v kreácii Alessandra...
Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu a jej manžel,...
+11Princezná Kate z Walesu a jej manžel - princ...

William, ktorý minulý týždeň oslávil 41. narodeniny, dlhodobo podporuje charitatívne organizácie, ktorých cieľom je odstrániť bezdomovectvo. Táto téma bola blízka aj jeho matke, princeznej Diane. Tá v roku 1993 vzala Williama aj svojho druhého syna Harryho na návštevu do azylového domu. V roku 2009 William spal vonku v tuhej zime, aby na problematiku upozornil, uviedla agentúra Reuters.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #bezdomovci #projekt #Geri Horner

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...