Holandský kráľ s dcérami, pes a kopa smiechu, to je idylka... Ale najveselšou princeznou nebude Amalia

Fotenie ako do spoločenskej rubriky absolvoval v nedeľu na poludnie holandský kráľovský pár aj so svojimi dcérami. Pätici členov kráľovskej rodiny robil spoločnosť aj ich pes Mambo.

03.07.2023 00:00
Netherlands Royals Foto: ,
Zľava: Princezná Ariane, korunná princezná Amalia, holandský kráľ Willem Alexander, kráľovná Maxima a princezná Alexia.
debata

Na pláži v Hague sa objavil kráľ Willem-Alexander s manželkou Maximou a ich troma dcérami. Pozornosť upútal aj fakt, že najstaršia – korunná princezná Amalia pôsobí aj najvážnejšie z celej rodiny. Zatiaľ čo jej rodičia, ale aj mladšie sestry striedali pred objektívmi úsmev za úsmevom, ona pôsobila skor decentne a veľmi triezvo.

Knieža Albert II, jeho manželka, princezná Charlene Čítajte viac Ďalší výstup, nové fotky bez štipky emócie: Dôvod, prečo sa takto princezná Charlene správa pri manželovi, je vraj...

Naopak, pri pohľade na princeznú Alexiu bolo jasné, že práve ona bude asi v rámci holandskej rodiny tá, ktorá má titul rodinného zabávača. Fotenie si užívala, pred objektívmi strúhala pózy ako jej tínedžerské rovesníčky zvyknú robiť na Instagrame či Tik Toku a celkovo pôsobila veľmi dobre naladená. Platilo to však aj pre kráľa a kráľovnú. Možno aj preto, že deň predtým zaznamenala kráľovská rodina vzrast sympatií verejnosti a dobré odozvy na krok, ktorý podnikol samotný kráľ.

Holandská princezná Ariane pózuje fotografom...
Holandská princezná Alexia pózuje fotografom...
+6Holandský kráľ Willem-Alexander s manželkou -...

Iba pár hodín pred spomenutým fotením došlo v Holandsku k výnimočnej udalosti – kráľ Willem-Alexander sa totiž verejne ospravedlnil za otroctvo a rolu Holandska a kráľovskej rodiny v obchode s otrokmi. „Dnes tu stojím pred vami ako váš kráľ a ako súčasť vlády. Osobne sa vám ospravedlňujem,“ povedal Viliam Alexander za hlasného potlesku na podujatí pri príležitosti 150. výročia oslobodenia otrokov v bývalých holandských kolóniách, ktoré sa konalo v sobotu 1. júla.

zväčšiť Holandská princezná Alexia pózuje fotografom... Foto: SITA/AP, Peter Dejong
Netherlands Royals Holandská princezná Alexia pózuje fotografom pri spoločnom rodinnom fotení.

Holandský premiér Mark Rutte sa v mene vlády oficiálne ospravedlnil už vlani v decembri. Nebolo isté, či panovník bude v mene kráľovskej rodiny nasledovať jeho kroky, keďže obchod založený na otrokárstve podľa bádateľov priniesol jeho predkom z Oranžsko-nasavskej dynastie obrovské bohatstvo.

rania Čítajte viac Kráľovná Rania na svadbe roka šatami bodovala, ale... V tomto modeli pôsobí ako kráska z príbehov Tisíc a jednej noci

„Obchodovanie s otrokmi a otrokárstvo sa považuje za zločin proti ľudskosti. Monarchovia a vládcovia z Oranžsko-nasavskej dynastie proti nemu nepodnikli žiadne kroky,“ povedal kráľ vo svojom prejave, ktorý naživo vysielala televízia.

Holandský kráľovský pár zakončil trojdňovú...
Holandský kráľovský pár zakončil trojdňovú...
+14Kráľ Viliam Alexander a jeho manželka, kráľovná...

Vzdialení predkovia súčasného kráľa – Viliam III., Viliam IV. a Viliam V. – patrili k tým, ktorí najviac zarobili na tom, čo správa zverejnená v júni nazýva „úmyselným, štrukturálnym a dlhodobým zapojením sa“ holandského štátu do otrokárstva. Willem-Alexander vlani oznámil, že sa vzdáva i kráľovského zlatého koča, ktorý ho prepravoval pri štátnych príležitostiach, pretože na jeho bokoch sú vyobrazené otrokárske motívy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #Holandsko #pózovanie #kráľovná Maxima #kráľ Willem-Alexander #princezná Amalia #princezná Alexia

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....