Starnutie u mužov a žien? Gwyneth Paltrowovej sa nepáči dvojaký meter

Prečo je západná spoločnosť taká posadnutá večnou mladosťou žien?

28.07.2023 00:00
Gwyneth Paltrow Foto: ,
Herečka Gwyneth Paltrow na podujatí The Daily Front Row v kreácii G-Label.
debata (3)

Oscarová hviezda, ktorá pred časom oslávila okrúhlu 50-ku, sa aj nad touto otázkou zamyslela v rozhovore pre magazín Vogue' a na isté veci zniesla kritiku.

paltrow Čítajte viac Brad Pitt alebo Ben Affleck? Gwyneth Paltrow jasne odpovedala na otázku, kto z nich bol lepší milenec

Ako je teda vnímané startnutie žien podľa herečky a dvojnásobnej mamy? „Táto myšlienka, že by sa pre nás mal zastaviť čas, je jednoducho čudná.“ Rozčuľujú ju najmä dvojité štandardy, podľa ktorých sa posudzujú starnúci muži a ženy.

Gwyneth Paltrow v roku 1999.
Gwyneth Paltrow a jej otec Bruce Paltrow v roku...
+4Gwyneth Paltrow a Ben Affleck   v roku 1998.

„To nie je náš problém, je to problém kultúry, že ženy sú vo vyššom veku posudzované oveľa viac ako muži,“ opísala. "Rada počujem niekoho ako Andie MacDowell, ktorá so svojimi šedivými vlasmi hovorí o tom, ako prijíma starnutie. Ale potom vidíme veľký rozdiel v tom, ako sa vysporiadavame s Georgeom Clooneym. "Na mužovi to vyzerá dobre, keď zošedivie, ale pri ženách prichádzajú otázky: 'Čo budeš robiť so svojimi vráskami a starnúcou pokožkou?“ Tam vidím dvojitý meter.

„Ženy by mali mať možnosť starnúť, ako chcú,“ povedala Gwyneth Paltrow. Nechce toto právo brať ani tým, ktoré uprednostňujú umelú pomoc: „Niektoré ženy chcú liečiť každý jeden aspekt starnutia a niektoré chcú byť skvelou francúzskou babičkou, ktorá si nikdy nenechá nič robiť. Každá žena by mala byť podporovaná v tom, aby to robila tak, ako chce,“ dodala na záver.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #Gwyneth Paltrow

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...