Trpká pilulka pre Harryho. Súd v Londýne sa bude zaoberať len časťou jeho žaloby na bulvár

Britský princ Harry podal žalobu na mediálnu skupinu Ruperta Murdocha News Group Newspapers (NGN) kvôli údajnému odpočúvaniu svojho telefónu príliš neskoro.

28.07.2023 00:00
harry Foto: ,
Britský princ Harry prišiel na londýnsky vrchný súd.
debata

Podľa agentúry Reuters o tom vo štvrtok rozhodol vrchný súd v Londýne. Harry však podľa súdu môže mediálny dom žalovať kvôli obvineniu z iných údajne nezákonných spôsobov zberu informácií, ktoré o ňom boli pri písaní článkov použité.

harry Čítajte viac Harry na súde spomenul aj svoje ex. Jedna z nich už opísala, aké to bolo peklo, randiť s britským princom

Skupina NGN sa podľa Harryho, ktorý je synom kráľa Karola III., dopustila trestných činov v mene svojich dvoch bulvárnych médií, denníka The Sun a už neexistujúceho týždenníka News of The World, a to opakovane od 90. rokov minulého storočia do roku 2016. V dotknutom období už boli médiá z NGN z odpočúvania hlasových schránok a ďalšieho narušovania súkromia britských celebrít a politikov usvedčené. V prípade Harryho dal však súd za pravdu advokátom NGN, podľa ktorých už vo veci uplynula šesťročná premlčacia lehota.

Britský princ Harry prišiel na londýnsky vrchný...
Britský princ Harry prišiel na londýnsky vrchný...
+7Britský princ Harry prišiel na londýnsky vrchný...

Harry teraz so svojou manželkou Meghan a dvoma deťmi žije v americkom štáte Kalifornia. Od doby, čo pretrhol formálne väzby s britskou kráľovskou rodinou, otvorene vystupuje proti fungovaniu britskej bulvárnej tlače. Viní ju okrem iného zo smrti svojej matky princeznej Diany, ktorá zomrela v roku 1997 v Paríži pri autonehode, keď unikala pred paparazzmi. Harry sa v júni stal po 130 rokoch prvým príslušníkom britskej kráľovskej rodiny, ktorý vypovedal na súde. Jeho žaloba na NGN je jednou zo štyroch, ktoré princ na bulvárne médiá podal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #princ Harry #súd #bulvár

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...