Po Harrisonovi Fordovi pomenovali nový druh hada. Čo na to slávny herec?

Novoobjavený druh hada v Peru pomenovali Tachymenoides harrisonfordi podľa amerického herca Harrisona Forda. Cieľom bolo prejaviť úctu úsiliu herca v oblasti ochrany životného prostredia.

16.08.2023 08:19
Indiana Jones a Nástroj osudu Foto:
Harrison Ford ako Indiana Jones.
debata

Ford je členom predstavenstva neziskovej organizácie Conservation International (CI). Rozhodnutie pomenovať po ňom tohto plaza označil za pokoru. Po tomto hercovi už pomenovali druh mravca i pavúka, pripomína BBC.

Herečka Kelly Rutherford v šatách a s kabelkou...
Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge v...
+41Herec Harrison Ford predstavil v Cannes film...

Ford vo viacerých filmoch stvárnil postavu archeológa Indianu Jonesa, ktorý má strach z hadov, pripomína BBC. Samotný herec však opakovane uviedol, že má hady rád a priateľský vzťah si rýchlo vybudoval aj s hadom, ktorý bol po ňom pomenovaný.

Harrison Ford Čítajte viac Indiana Jones mal premiéru v Londýne, ale čo to? Po boku Harrisona Forda sa neusmievala jeho Ally McBealová, ale impozantná brunetka

Tachymenoides harrisonfordi v dospelosti dosahuje dĺžku približne 40 centimetrov. Pre človeka nie je nebezpečný. Tento druh objavili v národnom parku Otishi National Park v Peru. Išlo o spoluprácu amerických a peruánskych vedcov.

„Opis nového druhu a jeho zverejnenie pod novým menom je pre biológa jednou z najdôležitejších činností počas krízy biodiverzity,“ uviedol vedúci skupiny vedcov Edgar Lehr. Vyjadril presvedčenie, že tento objav zvýši pozornosť v spojitosti s krízou vyhynutia, ktoré hrozí mnohým živočíšnym druhom na svete. Obzvlášť ohrozené sú plazy, viac než jednej pätine ktorých v súčasnosti hrozí vyhynutie, píše BBC s odvolaním sa na štúdiu CI.

CI bola založená v roku 1987 a jej cieľom je udržanie druhovej rozmanitosti (biodiverzity) vo svete, uvádza táto organizácia na svojej webovej stránke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Harrison Ford

+ Zmeny vo vašej strave prinášajú novú energiu a vitalitu.
Investície času a energie do práce sa vyplatia...

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...