Zbohom ružové Barbie šaty! 17-ročná dcéra kráľovnej Letizie už nosí uniformu

Španielska korunná princezná Leonor vo štvrtok nastúpila do vojenskej akadémie v Zaragoze.

18.08.2023 00:00
leonor Foto:
Španielska korunná princezná Leonor v kine na Mallorce, prišla si pozrieť film Barbie.
debata

Absolvuje v nej prvý rok štvorročného vojenského výcviku, ktorý ju má pripraviť na budúcu funkciu najvyššej veliteľky španielskych ozbrojených síl. Tú má podľa pravidiel prevziať spolu s trónom v budúcnosti po svojom otcovi, španielskom kráľovi. Po jednoročnom kurze v Zaragoze bude Leonor študovať na námornej akadémii v meste Marín v Galícii a nakoniec absolvuje výcvik v akadémii španielskeho letectva v San Javiere v provincii Murcia.

letizia Čítajte viac Pobyt princeznej Leonor vo Walese sa končí! Toto čaká krásnu dcéru kráľovnej Letizie v septembri

Podľa El País by princezná mala vojenský výcvik ukončiť v lete 2027 a získať hodnosť poručíčky.

zväčšiť Zľava: Kráľovná Letizia, kráľ Felipe ,... Foto: Profimedia
Kráľovná Letizia, kráľ Felipe , princezná Leonor a princezná Sofia Zľava: Kráľovná Letizia, kráľ Felipe , princezná Leonor a princezná Sofia na Malorke.

Namiesto ružových šiat, ktoré mala oblečené na Malorke, keď si vyrazila s rodičmi, sestrou a babičkou na americký film Barbie, si oblečie uniformu kadetky. Staršej z dvoch dcér španielskeho kráľa Felipeho VI. by sa malo v akadémii podľa denníka El País dostať rovnakého zaobchádzania ako ostatným – spať bude v izbe s 12 posteľami, používať bude spoločnú kúpeľňu a jesť bude v jedálni pre 600 študentov. Budíček bude mať o 06.30 a večierku o 23:00.

Kráľovná  Letizia na otvorení výstavy Royal...
Kráľovná  Letizia a kráľ Felipe na otvorení...
+4Zľava: Kráľ Felipe, princezná  Sofia, kráľovná...

Leonor, ktorá oslávi 31. októbra osemnáste narodeniny, sa bude v akadémii učiť topografiu, vojenskú taktiku a logistiku, ale tiež strieľať a absolvuje aj poľné cvičenie, v zime či počas horúčav.

V prípade budúcej španielskej kráľovnej je ale podľa denníka El País pre učiteľov v akadémii najväčšou výzvou zaistiť jej súkromie. Budú teda prísne dohliadať na dodržiavanie pravidiel, ako je nepoužívanie mobilných telefónov pri vyučovaní a výcviku či zákaz publikovania fotografií z vnútorných priestorov akadémie na sociálnych sieťach.

Princezná tak ide v šľapajach svojho otca a rovnako ako on najprv tri roky strávi vo vojenskej akadémii a potom absolvuje vysokoškolské štúdiá. Tento rok v máji ukončili štúdiá stredoškolské, a to na súkromnej internátnej škole Atlantic College vo Walese v Británii.

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Letizia #princezná Leonor

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...