Ikonická bábika si 'strihla' hlavnú postavu v klipe Lukáša Adamca, tu je výsledok

Spevák Lukáš Adamec zverejnil videoklip k piesni Disco (s)hit.

18.08.2023 13:52
Lukas Adamec Foto:
Spevák Lukáš Adamec.
debata

Bizarný vzťahový príbeh zobrazil Košičan pomocou bábik Barbie a Kena, ktoré si požičal od svojich dcér! O tom, že čerstvo zverejnené video nemá s aktuálnym Barbie trendom (okrem načasovania) nič spoločné, svedčí dejová linka, ktorá by sa ikonickej bábike nesnívala ani v tých najdivokejších snoch!

Pesnička Disco (s)hit vznikla už pred nejakým časom a to začiatkom prvého lockdownu, v marci 2020. "V atmosfére všeobecného strachu a neistoty som zrazu dostal chuť napísať veselú disco-popovú pesničku! Silný basový groove, chytľavý refrén, text pracujúci s klasickým popovým klišé rozchodu milencov,“ spomína producent Peter Šafránek na zrod piesne.

Pieseň sa dočkala i vizuálnej podoby a to prostredníctvom autorského videoklipu, ktorý by na prvý pohľad mohol ukazovať, že naskakuje na celosvetový boom spôsobený aktuálnym filmovým hitom. "V skutočnosti však nadväzuje na barbie estetiku môjho staršieho singla „Radek’saffair“ z roku 2020. Produkcia v tradičnom DIY duchu projektu Lolokar prebiehala doma v byte na Tomášikovej ulici v Košiciach. Bohatým castingom, spoločne s kostýmovou a technickou zložkou, prispeli moje dve malé dcéry,“ predstavuje Lolokar svoj skvelý produkčný tím!

Klip vizualizuje pesničku v sérii dynamických strihov do absurdného príbehu, ktorý predstavuje množstvo precízne komponovaných záberov. "Možnosti výpravy, produkcie a celkovo bezproblémová práca s barbie hercami priniesli množstvo produktívnych natáčacích dní strávených s deťmi pri ich obľúbenej činnosti. Lukáš si v klipe strihol cameo obľúbeného speváka hlavnej postavy,“ približuje Šafránek, ako sa mu podarilo do nehraného videa zakomponovať i samotného Lukáša Adamca.

A čo na nevšedný videoklip hovorí samotný spevák? "Budem úprimný. Nečakal som klip s barbie-nami :), respektíve, potreboval som dozrieť k presvedčeniu, že ten klip je k tomu songu vlastne super,“ priznáva Lukáš Adamec, ktorý video po prvýkrát vzhliadol už pre rokom. "Toho času som ho pozastavil, lebo som mal na pláne iné aktivity, vydával iné piesne a nechcel som, aby sme urobili niečo len tak narýchlo, keďže som tomu nevedel venovať plnú pozornosť. Plus je haluz celá Barbie mánia, do ktorej Peťov klip nejak prirodzene zapadá, môžeme to nazvať aj znamením. Z mojej strany to znamením isto bolo,“ vysvetľuje spevák načasovanie zverejnenia piesne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Adamec

+ Čím viac alkoholu vypijete, tým horšie sa budete cítiť, načo to robíte?
Máte veľa nepopulárnych názorov, avšak...

+ Alkohol vám môže ublížiť, preto si dobre premyslite, či ho potrebujete.
Nespoliehajte sa nato, že vám niekto...