Koncom júla ešte Vašo Patejdl vystúpil na veľkom festivale, takto spieval publiku

Sobotné dopoludnie obletela Slovensko aj Česko nesmierne smutná správa. Vo veku 68 rokov zomrel hudobník a spevák Vašo Patejdl.

19.08.2023 13:05
Vašo Patejdl Foto:
Vašo Patejdl na festivale Benátská s Impulsem koncom júla.
debata (3)

Na facebooku o úmrtí svojho člena informovala kapela Elán. "S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že v sobotu 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán Vašo Patejdl,“ uviedla skupina.

Vašo Patejdl na českom festivale Benátská s...
Vašo Patejdl na festivale Benátská s Impulsem...
+2V júli vystúpil Vašo Patejdl na festivale...

Medzi prvými na úmrtie Patejdla zereagoval spevák Peter Nagy, ktorý na svojom Instagrame zverejnil ich posledné spoločné foto. Ako napísal, záber vznikol ani nie pred mesiacom. "Len pred troma týždňami sme stáli na spoločnom pódiu. Toto je posledné foto zo šatne s tebou kamarát a obdivovaný kolega. Šťastný let do krásneho nekonečna. Vašo, je mi smutno. Budeš nám veľmi chýbať…

Patejdl práve pred troma týždňami, koncom júla, vystúpil na českom festivale Benátská s Impulsem. Išlo o 29.ročník obľúbeného podujatia, ktoré sa konalo v českom v Liberci. Okrem Patejdla či Nagya sa na ňom predviedli aj ďalší známi umelci z Čiech aj Slovenska – Lenka Flipová, David Koller, Richard Müller… Ako znelo v oficiálnom vyhlásení, ktoré bolo zverejnené na stránke kapely Elán, Patejdl zomrel po krátkej a ťažkej chorobe. Tá ho však neobrala o možnosť hrať pre fanúšikov do posledných chvíľ, ako dokazujú zábery a video z festivalu v Liberci.

Skladateľ a hudobník Vašo Patejdl.
Skladateľ a hudobník Vašo Patejdl.
+17V júli vystúpil Vašo Patejdl na festivale...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vašo Patejdl

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...