Manželka Vaša Patejdla v emotívnom vyjadrení: Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní predtým, ako nastal osudný deň

Sobotné dopoludnie obletela Slovensko aj Česko nesmierne smutná správa. Vo veku 68 rokov zomrel hudobník a spevák Vašo Patejdl.

22.08.2023 08:24
Vašo Patejdl Foto:
Vašo Patejdl s manželkou Milušou v roku 2022.
debata (73)

Na facebooku o úmrtí svojho člena informovala kapela Elán. "S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že v sobotu 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán Vašo Patejdl,“ uviedla skupina.

Pár dní po odchode uznávaného muzikanta sa s oficiálnych vyhlásením prihlásila aj jeho manželka, Miluše Patejdlová, ktoré zverejnila na Instagrame. Poďakovala všetkým priateľom aj fanúšikom zosnulého umelca za podporu.

zväčšiť V júli vystúpil Vašo Patejdl na festivale... Foto: Profimedia
Vašo Patejdl V júli vystúpil Vašo Patejdl na festivale Benátská! s Impulsem.

„Dovoľte mi, aby som sa poďakovala všetkým za podporu v týchto ťažkých chvíľach, ktoré prežívame po odchode môjho milovaného manžela a otca troch synov – Vaša Patejdla. Vážime si všetkých, ktorí v týchto dňoch spomínajú nielen na neho samého, ale aj na to, čo krásne za sebou zanechal a navždy tak zostane v našich srdciach,“ píše sa v príspevku.

Následne venovala niekoľko viet aj jeho nečakanému odchodu. „Verte, že na taký rýchly odchod nebol nikto z nás pripravený, a rada by som týmto vyhlásením uviedla na pravú mieru niekoľko neprávd a špekulácií, ktoré sa objavili po úmrtí Vaša v médiách. Môjho manžela zasiahla nečakane, a predovšetkým celkom skryte, veľmi zákerná choroba. Jeho odchod bol zapríčinený dôsledkom celkového vyčerpania organizmu pri progresii zákerného zhubného ochorenia pankreasu. Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní predtým, ako nastal onen osudný deň. Najprv o svojej chorobe vedel len sám Vašo a ja, následne potom jeho traja synovia. Manželovo srdce dotĺklo v skorých ranných hodinách v sobotu 19. augusta 2023. Vašo odišiel obklopený svojimi najbližšími.“

Skladateľ a hudobník Vašo Patejdl.
Skladateľ a hudobník Vašo Patejdl.
+17V júli vystúpil Vašo Patejdl na festivale...

Ako smútiaca rodina ešte dodala, posledná rozlúčka sa uskutoční v stredu 30. augusta 2023 od 14-stej hodiny v bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahove. Možnosť rozlúčiť sa s ním tak budú mať ako jeho najbližší a kolegovia, tak aj široká verejnosť, pre ktorú bude vyhradený priestor na nádvorí Strahovského kláštora.

Vašo Patejdl a Beáta Dubasová Čítajte viac Šťastný let do krásneho nekonečna. Baláž, Zeman, Peteraj, Nagy aj Dubasová smútia za Patejdlom

Vašo Patejdl ešte pred troma týždňami, koncom júla, vystúpil na českom festivale Benátská s Impulsem v Liberci – viac tu.

Vašo Patejdl na českom festivale Benátská s...
Vašo Patejdl na festivale Benátská s Impulsem...
+2V júli vystúpil Vašo Patejdl na festivale...

© Autorské práva vyhradené

73 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Vašo Patejdl #rakovina pankreasu

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...