Uniesli šoféra a ukradli módne kreácie Balmain za desaťtisíce eur: Je to obrovská neúcta, hnevá sa dizajnér

Zlodeji v Paríži ukradli viac ako 50 modelov z novej kolekcie módnej značky Balmain, ktoré sa tento mesiac mali predstaviť na prehliadke v rámci parížskeho týždňa módy. Informoval o tom kreatívny riaditeľ tejto francúzskej značky Olivier Rousteing, ktorého citoval spravodajský server The Guardian.

18.09.2023 11:22
Olivier Rousteing Foto: ,
Dizajnér Olivier Rousteing na archívnom zábere z marca 2023.
debata

Rousteing v nedeľu napísal na Instagrame, že skupina ľudí uniesla vodičov dodávky s modelmi na ceste z letiska do parížskeho sídla firmy. Celkom si odniesli viac ako 50 modelov z najnovšej kolekcie, ktorú mali predstaviť 27. septembra na prehliadke dámskej módy. Cenu ukradnutých modelov Rousteing nezverejnil. Kreácia Balmain sa však predávajú za niekoľkotisíc eurové sumy, dá sa teda odhadovať, že päťdesiatka modelov mohla hodnotou pokojne presiahnuť sumu 100 až 150 tisíc eur.

Britain Vogue World Event Čítajte viac Jedna ako trblietavý klenot, druhá v kvetoch 'podľa starej mamy': Takto žiaria princezné Eugenie a Beatrice... ktorá viac?

„Naša dodávka bola unesená,“ napísal Rousteing. „Vďaka bohu, vodič je v bezpečí. Veľa ľudí tvrdo pracovalo, aby tú kolekciu pripravilo. Všetko vyrobíme znova, ale je to obrovská neúcta. Budeme pracovať dňom i nocou, rovnako ako naši dodávatelia. Nevzdáme sa,“ dodal.

Americká topmodelka Ashley Graham na prehliadke...
Slovenská lekárka a podnikateľka s krásou Alena...
+12Britská topmodelka Jourdan Dunn na prehliadke...

Rousteing nespresnil, z ktorého z dvoch hlavných parížskych medzinárodných letísk dodávka išla. Napísal len, že v sobotu ráno čakal vo svojej kancelárii, keď mu zavolal vodič a povedal, že ho uniesla skupina ľudí.

zväčšiť Speváčka Cher gratuluje dizajnérovi Olivierovi... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Cher Speváčka Cher gratuluje dizajnérovi Olivierovi Rousteingovi po prezentácii jeho najnovšej kolekcie pre Balmain.

Módny dom Balmain patrí medzi najznámejšie francúzske ateliéry a jeho kreácie nosia svetoznáme hviezdy od Beyoncé Knowlesovej až po Cher. Druhá menovaná sa dokonca pred časom objavila ako modelka na veľkolepej prehliadke, ktorú Balmain zorganizoval nielen pre pozvaných hostí a ľudí zo sveta módy, ale aj bežnú verejnosť. Lístky na prehliadku sa dali kúpiť, prípadne vyhrať.

Na ostatnej prehliadke Balmain sa zúčastnila aj slovenská lekárka a majiteľka klniky krásy Alena Pallová. Čo povedala o módnej šou, si môžete prečítať tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Balmain #Olivier Rousteing

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...