Neodišla sama. Pri vetách manžela zosnulej Patricie Janečkovej sa tisnú slzy do očí

1. októbra zomrela sopranistka Patricia Burda Janečková. Za herca Vlastimila Burdu sa vydala len pred pár mesiacmi. V ťažkom a nesmierne smutnom období manžel speváčky ďakuje za podporu.

04.10.2023 13:39
debata (4)

Neuveriteľne smutná správa o úmrtí speváčky Patricie Burda Janečkovej zasiahla pred pár dňami Slovensko i susedné Česko.

zväčšiť Patrícia Burda Janečková v roku 2019 na javisku. Foto: ČTK / Peřina Luděk
janečková Patrícia Burda Janečková v roku 2019 na javisku.

Len 25-ročná umelkyňa podľahla krutej chorobe, s ktorou statočne bojovala do posledných chvíľ. Vo svojom boji nebola sama, stál pri nej aj jej manžel, herec Vlastimil Burda. Práve on sa v týchto, pre celú rodinu speváčky neuveriteľne smutných dňoch, prihovoril fanúšikom na sociálnej sieti. Okrem poďakovania za podporu opísal aj boj, ktorý jeho manželka musela zvládať. Speváčka podľahla ťažkej chorobe, s ktorou začala bojovať vo veku 23 rokov, rakovine prsníka.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vlastimil Burda (@vlastimil_burda)

"Túto srdcervúcu bolesť len čiastočne zmierňuje pocit, skôr viera, že Paťke už je naozaj lepšie. Zaslúži si totiž len to najlepšie. Bojovala statočne, pokorne, skromne a dokonca s vtipom a svojim krásnym úsmevom. Bola silná ako málokto. Nikdy sa, počas tejto zákernej choroby, na nič nesťažovala, zvládla aj to, čo občas ani zdraví nie, a nakoniec zvíťazila. Neodišla sama! Bola, Je a bude ďalej úprimne milovaná, obdivovaná, inšpiratívna a nezabudnuteľná. Som šťastný, že som ju mohol sprevádzať a ísť s ňou až do samého nového začiatku. Nebolo to ľahké, ale nádherné. Ďakujem za Teba, Pati.

Speváčka Patrícia Janečková vystúpila  na...
Patrícia Burda Janečková v roku 2019 na javisku.
+3

Manžel zverejnil aj parte s dátumom poslednej rozlúčky. Tá sa uskutoční v sobotu 7. októbra v kostole v Ostrave – Zábřehu.

Dvojica si vystrojila svadbu počas leta a o zábery z nej sa pochválila aj sama krásna nevesta na Instagrame. K záberom vtedy napísala aj nádherné vyznanie pre manžela: „Mám veľké šťastie! Vzala som si toho najlepšieho muža, ktorého si snáď ani nezaslúžim. To je on. Môj manžel.“

patricia janečková Čítajte viac Aj mladé talenty umierajú. Odišla bývalá detská hviezda a speváčka Patricia Janečková († 25). Len v lete sa vydávala

Janečková sa narodila v Nemecku českým rodičom, vyrastala v Ostrave, kde vyštudovala operný spev na Janáčkovom konzervatóriu. Spevu sa venovala od štyroch rokov, divákov Janečková očarila v roku 2010 v talentovej šou Talentmania, ktorú vyhrala ako 12-ročná. O rok nato nahrala svoj debutový album – viac tu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Patrícia Janečková

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...