Po akútnej alergickej reakcii zomrel známy americký šéfkuchár. Na konte mal niekoľko cien Emmy

Zomrel slávny americký šéfkuchár Michael Chiarello, hviezda televíznej siete Food Network.

09.10.2023 10:31
Michael Chiarello Foto:
Americký šéfkuchár Michael Chiarello na archívnej snímke.
debata (5)

Chiarello zomrel v sobotu vo veku 61 rokov v „Queen of the Valley Medical Center“ v Napa v Kalifornii, „kam ho previezli po akútnej alergickej reakcii, ktorá viedla k anafylaktickému šoku“, uviedla jeho spoločnosť Gruppo Chiarello pre magazín Variety and People. Príčina Chiarellovej alergickej reakcie nebola zverejnená.

„Hlboko smútime nad stratou nášho milovaného Michaela. Jeho kulinárska brilantnosť, bezhraničná kreativita a neochvejná oddanosť rodine boli jadrom jeho bytia,“ uviedla Chiarellova rodina vo vyhlásení. „Zbližoval ľudí prostredníctvom radosti zo spoločného jedla, zážitky pri stole sa postarali o trvalé spomienky.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Chiarello (@chefchiarello)

Chiarello, sa narodil v roku 1962 v Turlocku, v Kalifornii, v kulinárskom svete sa presadil jedinečným štýlom, ktorý do kuchyne v znamení vín v Napa Valley prinášal tradície jeho juhotalianskych koreňov.

Po absolvovaní The Culinary Institute of America si Chiarello otvoril svoju prvú reštauráciu Toby’s v Miami vo veku 22 rokov. Pokračoval otvorením reštaurácie Tra Vigne v Napa Valley, na trh uviedol olivový olej Olio Santo a je autorom niekoľkých kuchárskych kníh. Jeho kuchárska kniha „Tra Vigne Cookbook“ položila základy jeho televízneho debutu s kuchárskym seriálom „Season by Season“, ktorý mal premiéru v roku 2000.

Chiarello sa stal medzinárodne známym okrem iného aj svojou účasťou v kuchárskom formáte „Top Chef“ a spin-off „Top Chef Masters“. V rokoch 2003 a 2006 získal celkovo tri ceny Emmy za svoju vlastnú kuchársku show „Easy Entertaining with Michael Chiarello“.

V marci 2016 Chiarella obvinili dve bývalé zamestnankyne zo sexuálneho obťažovania a porušenia pracovného práva. Prípady boli v roku 2017 urovnané, strany sa dohodli na finančnom vyrovnaní.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Michael Chiarello

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...