MC Erik o osudovom stretnutí s Barbarou: Pamätá si ho celkom presne. Aj to, čo nasledovalo potom, keď prvý raz zaspievala Anjela

Počas víkendu zasiahla Slovensko nesmierne smutná správa o úmrtí speváčky Barbary Haščákovej.

04.12.2023 09:12
MC Erik & Barbara Foto:
Duo MC Erik & Barbara ovládlo hitparády konca 90-tych rokov.
debata (6)

Vo veku 43 rokov zomrela po náhlej cievnej mozgovej príhode na Floride, kde roky žila. "Jej piesne a hlas tu pre nás ostávajú a budú nám ju pripomínať. Ďakujeme všetkým, ktorí na ňu myslia s láskou najmä v týchto dňoch a dajú nám možnosť vyrovnať sa s touto zdrvujúcou skutočnosťou v súkromí,“ napísala vo vyhlásení smútiaca rodina – viac tu.

Barbara Hasčáková pôsobila rok v kapele Maduar, neskôr v zoskupení MC Erik & Barbara, nakoniec sa uplatnila ako sólová speváčka. V roku 1998 získala ocenenie Slávik a o rok neskôr aj cenu Grand Prix v Poľsku. V USA žila od roku 2000.

Fanúšikom sa jej meno spája najmä s duom, v ktorom úspešne pôsobila koncom 90-tych rokov – MC Erik & Barbara. Ich hity valcovali slovenské hitparády a stali sa notoricky známymi. Pred pár mesiacmi si na osudové stretnutie s Barbarou zaspomínal v šou Hit roka práve Erik Aresta, ktorý v tom čase pôsobil v skupine Maduar, ktorá hľadala speváčku.

„Bolo to v roku 1994 na súťaži Košický zlatý poklad. Tam si nás všimla pani Sabadošová, ktorú sme zaujali a tá nám ponúkla nahrávanie v štúdiu. My sme jej povedali, že máme síce songy, ale nemáme speváčku. Ona medzi nás priviedla Barbaru, ktorá mala 14 a pol roka. Nám doslova padla sánka, keď zaspievala Anjela potom, čo si pieseň dvakrát pustila z kazety. Poprosili sme ju, či by s nami spievala. Ale vzhľadom na jej vek sme ju museli vypýtať od rodičov. Stretli sme sa s nimi počas večere v čínskej reštaurácii a tam sme navrhli, či by s nami mohla chodiť spievať na koncerty,“ zaspomínal si Erik Aresta na okamihy, kedy začala Barbara Haščáková spievať so skupinou Maduar.

V januári si na stretnutie s Barbarou Haščákovou zaspomínal Erik Aresta v šou Hit roka
Video
Zdroj: RTVS

Erik Aresta a Barbara Haščáková ako duo MC Erik & Barbara majú na konte hity konca 90-tych rokov ako U Can't Stop, Summer Nights '95, Keď príde láska, Save the Jungle, Anjel II, It's Your či Sen.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Barbara Haščáková #MC Erik

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...