Ostrihoňová napísala knihu básní! Jej krst? Išla proti prúdu... Dunaja

Je to nádherná malá knižôčka. Niečo ako šperk, ozdoba. Niečo, čo chcete mať, len preto, že je to krásne.

10.12.2023 14:00
ostrihoňová Foto:
Autorka Andrea Andy Ostrihoňová počas krstu svojej knižnej novinky NEbásNE s Františkom Kovárom a Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou.
debata

A to ste ešte nečítali ten obsah. Veronika Ostrihoňová však nie je autorkou, stala sa dobrou sudičkou a krstnou mamou knihy NEbásNE , ktorú napísala jej teta Andrea Andy Ostrihoňová. Andy je dlhoročná blogerka, autorka scenárov televíznych inscenácií a dlhoročná open air plavkyňa, aktivistka otužovania a členka Slovenských ľadových medveďov. A teraz už aj autorka básnickej zbierky. Posledný novembrový týždeň pokrstili Andy Ostrihoňová s Veronikou Ostrihoňovou, v spoločnosti v šarmantného herca Františka Kovára unikátnu knižku.

zväčšiť Autorka Andrea Andy Ostrihoňová počas krstu... Foto: archív A. O.
ostrihoňová Autorka Andrea Andy Ostrihoňová počas krstu svojej knižnej novinky NEbásNE s Františkom Kovárom a Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou.

„Tri roky sa to larvovalo. Rok a pol sa to kuklilo. Ale, tá vážka (teda knižka) je nádherná.“ Ako uviedla autorka: „Ja viem, ja viem. Som autorka a teda predpojatá. Ale vravia to aj tí okolo. Aj tí, poéziu zvyčajne nečítajúci,“ opísala a prezradila, ako netradične knihu pokrstili. „Každý knižku, platňu a podobne krstí niečím – vodou, vínom, pieskom… No, ja som k tomu pristúpila opačne. Pokrstila som Dunaj, jeho vody knihou svojou. Veď nech si prečíta, čo som o vode ponebásnila. Zopár listov z nevydareného exempláru NEbásNÍ sme potrhali na kúsky (bol to nebielený, recyklovaný papier). A tie sme nahádzali do Dunaja,“ dodala autorka. Útržky hádzal do vodného toku najprv Ferko Kovár, potom autorka a nakoniec Veronika Ostrihoňová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Ostrihoňová #Andrea Andy Ostrihoňová

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...