Vraždiaci Mickey Mouse s nožom v ruke? Áno, už je to možné. Pozrite si trailer

V pondelok vypršali autorské práva na film Parník Willie z roku 1928, čo je prvá animovaná snímka s postavičkou myšiaka Mickeyho (Mickey Mouse) a umelci už plánujú, ako tejto skutočnosti využiť.

04.01.2024 00:00
Mickey 's Mouse Trap Foto:
Záber z hororu Mickey 's Mouse Trap.
debata

Podľa doterajších informácií sa chystajú najmenej dva hororové snímky, ktoré chcú využiť podobu postavičky z roku 1928. Spoločnosť Walt Disney, ktorá drží práva na rôzne podoby jednej z najznámejších postáv animovaných filmov, už uviedla, že bude pozorne bdieť nad dodržiavaním svojich autorských práv.

Podľa americkej legislatívy autorské práva končia 95 rokov po uvedení filmu. To sa týka snímky Parník Willie, ktorý sa v USA dostal do kín v roku 1928. Od pondelka tak umelci a filmári môžu využívať zábery, kresby a postavy z tohto filmu bez toho, aby museli žiadať povolenie či platiť autorské poplatky spoločnosti Walt Disney.

Novej právnej situácie sa rozhodli využiť dvaja filmári pre vytvorenie nízkonákladových hororových filmov. „Chceme sa tým len pobaviť,“ povedal režisér Jamie Bailey, ktorý oznámil vznik hororového filmu Mickey 's Mouse Trap (Pasca myšiaka Mickeyho). Podobný zámer oznámil pre magazín Variety aj režisér Steven LaMorte, ktorý je autorom hororovej snímky The Mean One z roku 2022. Pre svoj nový film však ešte nemá pripravený názov.

Spoločnosť Walt Disney už oznámila, že bude pozorne bdieť nad dodržiavaním svojich autorských práv. Uvoľnenie sa totiž nevzťahuje na podobu známej postavičky z neskorších filmov, pri ktorých ešte nevypršala lehota 95 rokov. Z filmu, ktorý využije materiál z roku 1928, tiež musí byť jasné, že jeho producentom nebolo štúdio Walt Disney.

debata chyba
Viac na túto tému: #horor #Mickey Mouse

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....