Šaty pre novú kráľovnú! Voľba očarujúcej Mary pre historický okamih? Elegantná biela so štipkou výnimočnosti

Mary Elizabeth Donaldson, rodáčka z Austrálie, sa v nedeľu stala dánskou kráľovnou Mary.

14.01.2024 16:42
Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary Foto: ,
Dánsky kráľ Frederik X. a kráľovná Mary na balkóne paláca Christiansborg v Kodani.
debata (5)

Po boku svojho manžela, kráľa Frederika X. (55), žiarila na balkóne paláca Christiansborg v Kodani v elegantnej bielej a spoločne zdravili tisíce prizerajúcich sa fanúšikov.

Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary na...
Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary na...
+5Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary na...

Dánska kráľovná Margaréta II. (83) vo svojom novoročnom prejave 31. decembra 2023 oznámila, že 14. januára 2024 odstúpi z funkcie kráľovnej. Po 52 rokoch v nedeľu abdikovala a odovzdala trón svojmu najstaršiemu synovi, korunnému princovi Frederikovi. Ten sa stal kráľom Frederikom X.

Dánsky korunný princ a budúci kráľ Frederik a jeho manželka, korunná princezná a budúca kráľovná Mary Čítajte viac Dánska kráľovná Margaréta II. abdikovala, kráľom sa stal jej syn Frederik

Oči celého sveta sa tak upierali práve smerom k Dánsku, nedeľa sa tak stala pre niekdajšiu Mary Donaldsonovú zrejme jedným z najdôležitejších dní jej života. Nie je teda prekvapením, že Mary svoj slávnostný outfit vyladila do dokonalosti.

Kráľ Frederik X. a kráľovná Mary zdravia fanúšikov
Video
Zdroj: Profimedia

S eleganciou, nadčasovosťou a štipkou výnimočnosti sa princezná Mary pred zrakmi verejnosti „stala“ novou dánskou kráľovnou. Bol to historický moment, na ktorý si obliekla historický outfit od dánskeho návrhára Soerena Le Schmidta. Ten na Instagrame už poďakoval, že si kráľovná Mary zvolila na túto zlomovú udalosť práve jeho model. Šaty podľa dánskeho denníka Billed Bladet kráľovnej ušila Birgit Hallstein. S ňou už Mary spolupracovala pred rokmi, keď jej šila svadobné šaty podľa návrhu dizajnéra Uffe Franka.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SØRENLESCHMIDT (@soerenleschmidt)

Ako píše magazín Vogue, nová dánska kráľovná je už dlhšie fanúšičkou dánskeho dizajnéra, minulý rok si práve jeho model obliekla na inú sledovanú udalosť – korunováciu kráľa Karola III. Soeren Le Schmidt, známy svojim klasickým krajčírstvom, ako aj používaním saténového hodvábu, svojou prácou a talentom oslovil mnoho známych dánskych žien, okrem iných aj expremiérku Helle Thorning-Schmidtovú.

Kráľovná Margaréta II. v nedeľu abdikovala,...
Kráľovná Margaréta II. v nedeľu abdikovala,...
+13Kráľovná Margaréta II. v nedeľu abdikovala,...

Šaty pre kráľovnú Mary (51) pôsobili kráľovsky, no napriek tomu moderne. S dlhými rukávmi a zakrytým dekoltom boli tradičné, sukňa s opaskom so striebornou prackou dala šatám moderný šmrnc aj punc výnimočnosti. Navyše, model zdobila biela vlečka prehodená cez rameno, tento módny detail vidieť na mnohých šatách, ktoré mala už v minulosti kráľovná Mary na sebe. V týchto výnimočných šatách tak začala kráľovná Mary písať novú kapitolu svojho života v kráľovskej rodine, do ktorej sa vydala v roku 2004.

Princezná Mary v roku 2004 ako nevesta.
Princezná Mary (ešte ako Mary Donaldson) a...
+14Princezná Mary (ešte ako Mary Donaldson) a...

Aký bol príbeh lásky Austrálčanky Mary Donaldsonovej a dánskeho princa Frederika? Iskry medzi nimi preskočili, keď pekná brunetka pred 23 rokmi, ako 28-ročná, stretla v pube v Sydney sympatického európskeho turistu – viac čítajte tu. V roku 2003 sa pár zasnúbil, v roku 2004, 14. mája, si povedali „áno“ v Kodani. Tento rok ich tak čaká oslava 20. výročia sobáša. Princezná priviedla na svet štyri deti – princa Christiana (18) princeznú Isabell (16), princa Vincenta (13) a princeznú Josephine (13).

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #kráľovná Mary #kráľ Frederik X.

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....