Zlomila si rebrá, prišli sme na to neskoro. Príčinu smrti princeznej-rebelky odhalil jej syn

Pred pár dňami zomrela Ira von Fürstenberg, ktorá patrila k sledovaným celebritám 60-tych až 80-tych rokov.

25.02.2024 00:00
Ira von Fürstenberg Foto:
Ira von Fürstenberg vo filme Dead Run (1968).
debata

Prvý raz sa vydala ako 15-ročná, neskôr sa o nej šepkalo ako o nástupkyni Grace Kellyovej po boku kniežaťa Rainiera III.

zväčšiť Ira Von Furstenberg vo filme Matchless (1967. Foto: Profimedia
Ira Von Furstenberg Ira Von Furstenberg vo filme Matchless (1967.

Ira von Fürstenberg, známa aj ako princezná Ira, zomrela vo veku 83 rokov v utorok, 20. februára. Pár dní po jej smrti syn odhalil príčinu úmrtia. „Zlomila si rebrá a poranila pľúca, prišli sme na to neskoro. Jej srdce postihol zápal pľúc a potom prestalo biť,“ upresnil príčinu úmrtia Hubertus von Hohenlohe (65) v rozhovore pre nemecký „Bild“. Ako dodal, svoju matku naposledy videl koncom januára tohto roka. „Bolo to v Ríme. Práve sa zotavovala a ja som ju varoval, aby bola disciplinovaná, pretože by sa mohli jej problémy vrátiť. Ale zdá sa, že to nemalo žiaden účinok,“ prezradil.

Ira Von Furstenberg Čítajte viac Zomrela slávna rebelka s modrou krvou. Európu šokovala ako 15-ročná nevesta, hrala vo filmoch a po smrti Grace Kellyovej mala blízko k Rainierovi

Smútočný obrad sa uskutočnil v piatok 23. februára 2024 v Ríme. Telo zosnulej Iry von Fürstenberg následne prevezú do Rakúska, kde ju pochovajú v rodinnom hrobe Fürstenbergovcov v obci Strobl pri jazere Wolfgangsee.

zväčšiť Ira Von Furstenberg v Monaku v roku 2011. Foto: Profimedia
Ira Von Furstenberg Ira Von Furstenberg v Monaku v roku 2011.

Ira von Fürstenberg sa narodila v roku 1940 v Ríme, jej otec Tassilo von Fürstenberg patril k šľachte, mama Claire Jeanne Agnelli k bohatej dynastii Fiat. Detstvo strávila vo Švajčiarsku a potom, čo sa jej rodičia rozišli, presťahovala sa do internátnej školy v Anglicku. Ako 14-ročná začala svoju kariéru modelky pre módneho návrhára Emilia Pucciho – viac o jej vzostupoch a pádoch čítajte tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Ira von Fürstenberg

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...