V dôsledku rakoviny ochrnul od hrudníka nadol, ťažký boj napokon prehral. Slávny herec z Forresta Gumpa pochoval syna

Herec Gary Sinise má na konte množstvo slávnych úloh vo filmoch ako Zelená míľa, Apollo 13, Výkupné, Ľudská škvrna. Ale diváci ho majú zrejme v pamäti najvýraznejšie zapísaného ako poručíka Dana v slávnej snímke Forrest Gump.

29.02.2024 00:00
Gary Sinise Foto:
Gary Sinise na archívnej snímke.
debata (9)

68-ročný Sinise aktuálne prežíva nesmierne smutné chvíle, prišiel o syna. McCanna Anthony (Mac) zomrel vo veku 33 rokov, o čom slávna hviezda informovala na sociálnej sieti.

K fotografii, na ktorej sa Mac smeje, herec napísal, že jeho synovi 8. augusta 2018 diagnosti­kovali „veľmi zriedkavú rakovinu“ – chordóm. „Srdce drásajúce a neskutočne ťažké“, týmito slovami opisuje Gary Sinise stratu syna. Prezradil aj to, že synova choroba prišla len pár mesiacov po tom, čo jeho manželke Moire Harris (69) diagnostikovali rakovinu prsníka v treťom štádiu. Zatiaľ, čo jej liečba bola úspešná, choroba syna sa časom rozširovala a spôsobila, že bol chorou „časom čoraz viac ochromený“.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gary Sinise (@garysiniseofficial)

Sinise pripomenul, že jeho syn bol výnimočný bubeník, často sprevádzal svojho slávneho otca, ktorý takisto hrá v kapele. Zosnulý bol absolventom University of Southern California a popri hre na bicie študoval aj kompozíciu. Gary Sinise napísal, že jeho syn podstúpil v rokoch 2018 až 2020 päť rôznych operácií chrbtice a bol ochrnutý od hrudníka nadol v dôsledku dopadov choroby na jeho telo. Napriek týmto obmedzeniam stále pracoval na albume „Resurrection & Revival“. „V týždni, keď sa album dostal do tlače, Mac prehral boj s rakovinou. Zomrel 5. januára 2024 o 15:25 a bol pochovaný 23. januára.“

zväčšiť Gary Sinise a jeho manželka  Moira Harris. Foto: Profimedia
Gary Sinise Gary Sinise a jeho manželka Moira Harris.

Gary Sinise opísal svoj smútok týmito dojímavými slovami: „Ako každá rodina, ktorá utrpela takú stratu, máme zlomené srdce a zvládame to tak, ako sme schopní. Sme rodičia a strata dieťaťa je taká ťažká. Bolo to srdcervúce a nesmierne ťažké. Boj našej rodiny s rakovinou trval päť a pol roka a s pribúdajúcim časom bol čoraz ťažší. Aj keď nás bolí srdce, že nám chýba, teší nás, že Mac už nebojuje. Bojoval ťažký boj proti nevyliečiteľnej rakovine, ale nikdy sa nevzdal.“ Gary Sinise a Moira Harris sú manželmi od roku 1981 a majú ešte dve dcéry.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Gary Sinise #Forrest Gump

+ Je ten najsprávnejší čas naučiť sa ovládať sa, skúšajte to každý deň.
Premýšľajte strategicky o svojej kariére,...

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...