Zomrel slávny dizajnér Roberto Cavalli. Obliekal Bardotku aj Sophiu Loren, s divokým štýlom očaril aj Kardashianky

Vo veku 83 rokov v piatok vo Florencii zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli. Informovali o tom zahraničné tlačové agentúry.

13.04.2024 07:18
864407776 Foto:
Taliansky módny dizajnér Roberto Cavalli na archívnom zábere.
debata (1)

Cavalliho preslávila spolupráca s filmovými hviezdami, akými boli Brigitte Bardot či Sophia Loren. V móde mu bol blízky výstredný štýl a potlače inšpirované prírodou.

Podľa talianskej agentúry ANSA bol Cavalli už dlhší čas chorý a v posledných dňoch sa jeho stav zhoršil. Pred rokom sa jedna z najvýraznejších osobností talianskej módy druhej polovice 20. storočia stala šiestym otcom.

MACO9951 Čítajte viac Sexy flitre aj odvážne rozparky, tanečný večer ovládli slovenské missky. A keď uvidíte Kuzminovú... Trúfla si na zvodnú hru s odhalením

Cavalli sa začal presadzovať v 70. rokoch vďaka spolupráci s filmovými herečkami a jeho štýlu, ktorý bol opakom minimalizmu. Neskôr si tvorbou dokázal získať aj mladšie celebrity, napríklad Kim Kardashian, Paris Hilton, Jennifer Lopez či Lady Gaga. Naposledy sa v jeho šatách z roku 2011 objavila na verejnosti herečka Zendaya.

zväčšiť Argentínska topmodelka Valeria Mazza (vľavo) a... Foto: ČTK / SCHIAVELLA-PARADISI
670364192 Argentínska topmodelka Valeria Mazza (vľavo) a francúzska topmodelka Laetitia Casta v roku 2002 po defilé prehliadky Roberta Cavalliho v Ríme.

Ani Cavalliho značke sa však v 21. storočí nevyhli finančné problémy, ktoré postihli tiež ďalšie talianske módne dómy. V roku 2015 tak Cavalli predal 90 percent kapitálu svojej firmy investičnému fondu Clessidra, ktorý však nedokázal výrazne zlepšiť hospodárenie spoločnosti.

zväčšiť Herečka Zendaya v kreácii Roberto Cavalli na... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Zendaya Herečka Zendaya v kreácii Roberto Cavalli na Green Carpet Fashion Awards.

V roku 2019 potom celú spoločnosť odkúpil fond Vision Investments z Dubaja. Značka Roberto Cavalli pokračuje v tvorbe, kreatívnym šéfom a dizajnérom kolekcií je aktuálne taliansky dizajnér Fausto Puglisi.

Podnikateľka a televízna star Kylie Jenner po...
Talianska herečka Beatrice Granno na prehliadke...
+97Herečka Pamela Anderson na prehliadke Isabel...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #úmrtie #móda #Roberto Cavalli

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...