Šéfkuchár Martin Korbelič: Niekedy nemám ani čas najesť sa

Je jedným z najznámejších slovenských šéfkuchárov a jeho kreácie na tanieri servírujú v známej bratislavskej reštaurácii. Šéfkuchár Martin Korbelič bol hosťom online rozhovoru Pravda.sk.

19.09.2012 02:09 , aktualizované: 11:32
Martin Korbelič. Foto:
Šéfkuchár Martin Korbelič.
debata (3)

„Som rád, keď môžem dať ľuďom nejaký príbeh jedla a preferujem, že hostia odchádzajú s dojmami, nejakými zážitkami. Nie len s plným bruchom,“ uviedol v odpovedi na jednu z otázok známy slovenský šéfkuchár Martin Korbelič.

Korbelič má mnoho skúseností zo zahraničia aj prestížnych slovenských reštaurácií. V roku 2010 sa stal víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bonuse D´Or. V súčasnosti pôsobí ako šéfkuchár prestížnej reštaurácie Le Monde.

Je špecialistom na francúzsku kuchyňu, ale ako sám priznal, rád sa inšpiruje rozličnými národnými kuchyňami. Naposledy ho zaujala škandinávska kuchyňa. Je zástupcom modernej gastronómie na Slovensku.

Korbeliča momentálne mnoho zástupcov verejnosti pozná aj ako člena poroty televíznej súťaže Masterchef. Nielen o pôsobení v nej, ale aj o slovenskej gastronómii či varení a chutiach Slovákov ste s ním mohli diskutovať v stredu.

3 debata chyba

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...