Adela Banášová: Budem mať 32 rokov, už mi prihára

„Už mi prihára,“ povedala na tému starnutie moderátorka Adela Banášová, ktorú túto tému odmieta brať vážne, hoci sa jej týka.

03.10.2012 12:11
Adela Banášová Foto:
Moderátorka Adela Banášová.
debata (12)

„Týka sa ma z toho dôvodu, že sa o tom stále hovorí – k starším treba mať úctu," povedala a dodala, že by neuškodilo, ak by ľudia vo všeobecnosti mali k sebe väčšiu úctu. A ak ju budú mať navyše aj sami k sebe, lepšie toto náročné obdobie zvládnu, myslí si moderátorka.

Jej rodičia sú už šesťdesiatnici, no stále aktívni. „Veľa závisí od toho, ako sa človek zaradí. Či si dá hneď po päťdesiatke účes „na barana“, zásteru a uloží sa niekam na okraj, alebo bude mať voči sebe aktívnejšiu úctu a vnímať seba ako právoplatného člena."

Najstaršia členka rodiny Banášovcov je Adelina 93-ročná stará mama, o ktorú sa už treba viac starať. „Často ju chodíme navštevovať do zariadenia, ktoré je veľmi pekné, sú tam príjemní ľudia a naozaj sa tam má dobre,“ skonštatovala moderátorka. „Ona jediná tam má svoje zuby a nikto jej nevedel zohnať špáratko, lebo takú vec tam nikto nikdy nemal,“ doplnila s úsmevom.

Kampaň Staroba nie je zločin podporila. "Voči staršej generácii som bdelá. A nielen voči nej, ale voči všetkým ľuďom, lebo každý má za sebou nejaký zaujímavý osud, netreba to nálepkovať,“ povedala na záver Banášová.

Staroba nie je zločin je názov kampane, súčasťou ktorej je aj verejná zbierka Lienka pomoci, ktorá podporuje rozvoj terénnych a ambulatných služieb pre seniorov, aby mohli dlhšie zostať vo svojom prirodzenom domácom prostredí. Zbierka sa bude konať 5. októbra v uliciach mnohých miest na Slovensku s pomocou dobrovoľníkov Slovenského červeného kríža Domky – združenia saleziánskej mládeže, študentov bilingválneho gymnázia C. S. Lewisa v Bratislave a mnohých ďalších. Verejnosť môže poslať prázdnu sms v hodnote 2 eur na číslo 823 až do konca roka. Prispieť sa dá aj cez darcovský portál dakujeme.sk, do pokladničiek umiestnených v predajniach kníhkupectva alebo vkladom na účet číslo 2621828221/1100

12 debata chyba

+ Nezabúdajte cvičiť aj v pohodlí domova, budete sa tak cítiť lepšie.
Čím skôr si dokončíte svoju prácu, tým skôr...

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...