Slovenka, ktorá videla Twilight v Los Angeles: Padne vám sánka!

Aj v slovenských kinách sa od štvrtka premieta záverečný film z upírskej ságy Twilight. Na premiéru v jednom z bratislavských multiplexov si snímku prišli pozrieť známe tváre aj pozvaní hostia.

16.11.2012 08:27
Diana Hágerová, Lenka Šoošová, Roman Juraško Foto:
Zľava: Diana Hágerová, Lenka Šoošová, Roman Juraško a Šóošovej partner Richard vyrazili spoločne na premiéru filmu Twilight sága: Úsvit - 2. časť.
debata (12)

Pre každého z nich s výnimkou jednej dámy išlo o úplnú premiéru. Slovenka Eva Poráčová si však už dávala repete – film totiž videla priamo na premiére v Los Angeles v pondelok večer, kam sa dostala ako výherkyňa súťaže. „Ani v najtajnejšom sne som nedúfala, že môžem vyhrať. Bol to pre mňa obrovský šok a obrovská radosť,“ zhodnotila usmiata Poráčová.

Hoci sama sa považuje viac za fanúšičku knižnej série, niektoré diely od Stephenie Meyerovej čítala viackrát, zo zvedavosti videla aj každý film. „Posledný diel ma naozaj prekvapil. Je to úžasné, tvorcovia filmu výborne vystihli knihu, výborne to nakrútili a ja ako čitateľ som bola s filmom veľmi spokojná. Čo neplatilo vždy,“ zdôraznila Poráčová.

Na premiére v Los Angeles, kam odcestovala s moderátorom Romanom Juraškom, si Slovenka užila spoločnosť filmových hviezd. „Stála som na červenom koberci a zrazu sa obzriem a vedľa mňa stojí malé dievčatko, pri ktorej mi došlo, že toto je predsa malá Renessme. Sprvu som myslela, že okolo mňa chodia bežní ľudia a keď som si uvedomila, že sú to jednotliví predstavitelia, spozornela som. Mnohí vyzerajú naživo inak ako vo filme. Ale práve tam som si uvedomila, že sú to normálni ľudia, normálni herci, nie ako na obrázkoch, kde vnímate tú nedostupnosť,“ skonštatovala Poráčová.

Prekvapená však bola oddanými fanúšičkami. „My sme tam pricestovali a oni už stanovali, všetky boli oblečené do Twilight tričiek, skandovali. Mám pocit, že za tie štyri dni, čo tam boli, sa asi vôbec nesprchovali,“ vtipkovala Slovenka.

Mánia, ktorú filmová séria s hercami Kristen Stewartovou a Robertom Pattinsonom vo svete vyvoláva, sú podľa herca Petra Sklára úžasným dedičstvom bratov Lumiérovcov – teda filmu ako takého. „Oni spôsobili takéto čaro, takéto ošiale – médiá majú ohromnú silu a je príjemné, že ľudia stále chodia na pekné príbehy,“ uviedol Sklár, ktorý v Twilighte daboval jednu z postáv. Na premiéru dorazil tiež ako oddaný otec. „Som fanúšikom svojich synov, ktorí sú fanúšikovia Twilightu,“ doplnil s úsmevom.

Piaty film zo série Twilight by mal byť celkom posledným s ústrednou trojicou hrdinov – hercami Kristen Stewartovou, Robertom Pattinsonom a Taylorom Lautnerom. Podľa divákov, čo už snímku videli, si však nechali tvorcovia zadné vrátka aj vo filme s podtitulom Úsvit – 2. časť, a možno sa teda svet dočká ďalšieho pokračovania. Pri miliónových tržbách by to asi nikoho neprekvapilo.

12 debata chyba

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...