Dohnali ma k slzám, úprimne priznal kráľ Karol III., ktorý podstupuje liečbu rakoviny

Britský kráľ Karol III. bol v stredu prvýkrát od oznámenia diagnózy rakoviny pred viac ako dvoma týždňami videný späť v práci.

22.02.2024 08:24
kráľ Foto: ,
Britský kráľ Karol III. bol v stredu prvýkrát od oznámenia diagnózy rakoviny pred viac ako dvoma týždňami videný späť v práci.
debata (1)

Fotoaparáty a kamery ho zachytili v Buckinghamskom paláci pri pravidelnej schôdzke s premiérom Rishim Sunakom, informoval spravodajský server verejnoprávnej spoločnosti BBC.

Princ William Čítajte viac Urobil niečo, čomu sa kráľovská rodina desaťročia vyhýba. Slová princa Williama o tom, čo by si želal, znejú jasne

Britské médiá zverejnili fotografie z popoludňajšej audiencie, na ktorých kráľ aj ministerský predseda pôsobia, že sú dobre naladení. „Je skvelé, že vyzeráte tak dobre,“ povedal podľa BBC Sunak 75-ročnému panovníkovi. „To je všetko len zdanie,“ oponoval kráľ. Vážnejšie zároveň poznamenal, že odkazy s vyjadrením podpory ho dohnali k slzám. Samotný rozhovor potom bol, ako zvyčajne, úplne súkromný.

zväčšiť Britský kráľ Karol III. bol v stredu prvýkrát... Foto: SITA/AP, Jonathan Brady
Britain King Britský kráľ Karol III. bol v stredu prvýkrát od oznámenia diagnózy rakoviny pred viac ako dvoma týždňami videný späť v práci.

Kráľ, ktorý sa monetálne lieči, prerušil verejné akcie, ale naďalej plní skôr administratívne povinnosti hlavy štátu. Plánuje tiež ďalej organizovať týždenné stretnutia s premiérom.

Buckinghamský palác 5. februára oznámil, že lekári panovníkovi diagnostikovali rakovinu. Typ rakoviny nespresnili, no podľa britských médií nejde o rakovinu prostaty, kvôli ktorej Karol III. na konci januára podstúpil zákrok.

sophie Čítajte viac Súrne sa hľadá náhrada za Kate! Obľúbenkyňa kráľovnej Alžbety II. robí, čo môže. A darí sa jej

Zatiaľ, čo panovníka z času na čas zachytia objektívy, princezná Kate sa po zákroku, ktorý absolvovala v rovnakom čase ako kráľ, zotavuje v súkromí. Na verejnosť neprenikli žiadne paparazzi fotografie manželky princa Williama. Bez Kate sa musel princ zaobísť aj na sledovanom podujatí – udeľovaní cien BAFTA. Je totiž čestným prezidentom organizácie BAFTA. Hoci po iné roky ho na podujatí vždy sprevádzala manželka Kate, tentoraz pre rekonvalescenciu po operácii neprišla. Princovi robili spoločnosť iné známe tváre – viac v odkaze).

Herečka Margot Robbie prišla v kreácii Armani...
Topmodelka Naomi Campbell (vľavo) a herečka...
+42Princ William, prezident BAFTA prichádza na...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľ Karol III.

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...