Udržiavala ho pri vedomí, boli to okamihy hrôzy! Uschi Glas, slávna filmová Apanači, zachránila manžela

Herečka Uschi Glas (79) sa v roku 2005 vydala za podnikateľa Dietera Hermanna (73) a manžela aj po rokoch opisuje ako "lásku svojho života".

27.02.2024 14:00
Uschi Glas Foto:
Uschi Glas na aktuálnej fotografii.
debata

Jej prvým manželom bol producent Bernhard Tewaag, s ktorým žila slávna nemecká hviezda v rokoch 1981 až 2001 a z ich vzťahu pochádzajú tri deti. Ako prezradila v rozhovore pre nemecký magazín Bunte, svojmu druhému manželovi dvakrát zachránila život.

145109275 Čítajte viac Poriadne dusno v rodine slávnej filmovej Apanači! Problémom sú pikantné fotografie

Herečka zasahovala v situácii, keď v záhrade ich domu v mníchovskej štvrti Nymphenburg utrpel alergický šok z bodnutia osou. „To, čo ma znepokojilo, bol jeho tón. Okamžite som sa za ním rozbehla, keď skolaboval, biely ako stena,“ opisuje dramatické chvíle pre magazín. „Spolu s jeho dvoma dcérami som ho udržiavala pri vedomí a presviedčala, aby zostal s nami, kým nepríde lekár z pohotovosti,“ opísala minúty hrôzy, ktoré delili jej manžela od smrti.

zväčšiť Uschi Glas vo filme Winnetou a miešanka Apanači... Foto: Profimedia
145109275 Uschi Glas vo filme Winnetou a miešanka Apanači (1966).

Záchrany v pravej chvíli sa od svojej manželky dočkal Dieter Hermann ešte raz. Jedno ráno mu v mozgu praskla aneuryzma. Uprostred rozhovoru zrazu prestal reagovať. „Lekári dodnes hovoria, že je zázrak, že Dieter prežil. Bol to osud alebo veľké šťastie, že som bola ešte v izbe a dokázala som tak rýchlo zareagovať? V tom čase sme bývali mimo Mníchova a chvíľu to trvalo, než prišla na miesto, kde sme žili, pohotovosť.“

Uschi Glas Čítajte viac Filmová Apanači vyrazila na ceny Bambi a objektívy cvakali! Výrazné šaty 79-ročnej Glasovej vo farbe Šmolkov nešlo prehliadnuť

Po týchto dramatických zážitkoch je za svoju lásku ešte vďačnejšia. „Cením si svoje veľké šťastie. Ani ja často nemyslím na smrť.“ Napriek tomu prízvukuje, že jej je samozrejme „úplne jasné, že každý musí zomrieť“. Dodáva, aké je šťastná, že je zdravá a fit. „Nič nie je samozrejmé,“ dodala hviezda, ktorá 2. marca oslávi okrúhlu 80-ku.

zväčšiť Uschi Glas a Dieter Hermann na udeľovaní cien... Foto: ČTK / imago stock&people / Eventpress Kochan
uschi glas Uschi Glas a Dieter Hermann na udeľovaní cien Bambi v Mníchove.

Nemecká herečka Uschi Glas (79) je dobre známa slovenským divákom najmä ako indiánka Apanači z filmu Winnetou a miešanka Apanači, ktorý vznikol mimo (ako extra pokračovanie) slávnej série o indiánskom bojovníkovi, v ktorom si s Pierreom Briceom zahrala v roku 1966. Glas je stále aktívna pred televíznymi a filmovými kamerami, objavila sa napríklad v sérií nemeckých komédií Fakjú pán profesor. Pravidelne sa objavuje na červených kobercoch, napríklad počas jesene na nemeckých cenách Bambi.

 USCHI GLAS a PIERRE BRICE na zábere z roku 1992.
Nemecká herečka Uschi Glas - vľavo ako filmová...
+7Uschi Glas v roku 1997.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Uschi Glas

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...