Prišli prvé slová od kráľa Karola III. pre verejnosť: Áno, má rakovinu, ale vo svojej diagnóze objavil aj niečo pozitívne

Britský kráľ Karol III. v sobotu vo svojom prvom vyhlásení od diagnostikovania rakoviny vyjadril svojim priaznivcom "srdečné poďakovanie".

11.02.2024 07:53
Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla Foto: ,
Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla na prvých záberoch od oznámenia kráľovej diagnózy - rakoviny.
debata (2)

„Chcel by som sa čo najsrdečnejšie poďakovať za mnohé odkazy podpory a želania, ktoré som v uplynulých dňoch dostal. Ako vedia všetci, ktorých postihla rakovina, takéto láskavé myšlienky sú tou najväčšou útechou a vzpruhou,“ odkázal Karol III.

camilla Čítajte viac Po princovi Williamovi sa do povinností pustila už i Camilla! Prehovorila aj o manželovi, jeho stav opísala ako...

„Je rovnako povzbudivé počuť, ako zdieľanie informácií o mojej vlastnej diagnóze pomohlo podporiť pochopenie tohto ochorenia v radoch verejnosti a osvetliť prácu všetkých organizácií, ktoré podporujú pacientov s rakovinou a ich rodiny v Spojenom kráľovstve i vo svete,“ uviedol v posolstve 75-ročný panovník.

Princ William, princ z Walesu prichádza na...
Americký herec Tom Cruise sa objavil ako čestný...
+4Princ William (vpravo) v rozhovore s americkým...

„Môj celoživotný obdiv k ich neúnavnej starostlivosti a obetavosti je o to väčší, že som to zažil osobne,“ napísal kráľ v liste, ktorý bol zverejnený na jeho webovej stránke, ako aj na účte kráľovskej rodiny na sociálnej sieti X.

Kráľ Karol III a jeho manželka, kráľovná... Foto: SITA/AP, Kin Cheung
Britain Royals Christmas Kráľ Karol III a jeho manželka, kráľovná Camilla na archívnom zábere.

Buckinghamský palác v pondelok oznámil, že Karolovi III. diagnostikovali rakovinu, začal sa liečiť a dal si pauzu od verejných povinností. Palác typ rakoviny nešpecifikoval, ale predpokladá sa, že nejde o rakovinu prostaty.

Princ William Čítajte viac Princ Harry nocoval v luxusnom hoteli, s otcom bol len 45 minút a už je vraj doma. S bratom Williamom sa vôbec nestretli

Táto diagnóza prišla len 17 mesiacov po tom, ako sa Karol III. ujal vlády po smrti svojej 96-ročnej matky, kráľovnej Alžbety II., ktorá zomrela 8. septembra 2022. Kráľ sa momentálne zdržiava vo svojom vidieckom sídle Sandringham House, dopĺňa stanica BBC News.

Rakovinu mu zistili v januári, keď sa liečil zo zväčšenej prostaty. Jeho povinnosti na určitých podujatiach prevzali vysoko postavení členovia kráľovskej rodiny vrátane kráľovnej Kamily a princa Williama.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #rakovina #verejnosť #vďaka #kráľ Karol III.

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...