Zomrela slávna rebelka s modrou krvou. Európu šokovala ako 15-ročná nevesta, hrala vo filmoch a po smrti Grace Kellyovej mala blízko k Rainierovi

Život sledovanej talianskej krásky s modrou krvou bol plný vzostupov a pádov. Ira von Fürstenberg zomrela vo veku 83 rokov.

20.02.2024 11:00
Ira Von Furstenberg Foto:
Ira Von Furstenberg vo filme Matchless (1967).
debata

Vo veku 83 rokov zomrela Ira von Fürstenberg, informovala talianska tlačová agentúra Ansa. Život sledovanej talianskej krásky s modrou krvou bol plný vzostupov a pádov, ako píše nemecký magazín Bunte. Ira von Fürstenberg sa prvý raz vydala ako 15-ročná, neskôr sa o nej šepkalo ako o nástupkyni Grace Kellyovej po boku kniežaťa Rainier III.

zväčšiť Ira Von Furstenberg v roku 1995. Foto: Profimedia
Ira Von Furstenberg Ira Von Furstenberg v roku 1995.

Ira von Fürstenberg sa narodila v roku 1940 v Ríme, jej otec Tassilo von Fürstenberg patril k šľachte, mama Claire Jeanne Agnelli k bohatej dynastii Fiat. Detstvo strávila vo Švajčiarsku a potom, čo sa jej rodičia rozišli, presťahovala sa do internátnej školy v Anglicku. Ako 14-ročná začala svoju kariéru modelky pre módneho návrhára Emilia Pucciho.

Dcéra zo šľachtickej rodiny sa v Európe preslávila pompéznou svadbou s Alfonsom z Hohenlohe-Langenburgu (1924–2003), ktorý bol od nej o 16 rokov starší. Svadba 31-ročného muža a 15-ročnej tínedžerky v septembri 1955 šokovala Európu a prilákala do Benátok vyše tisíc hostí z radov európskej šľachty a boháčov, po Canal Grande v Benátkach sa pri tej príležitosti plavilo 200 gondol.

zväčšiť Ira Von Furstenberg v Monaku v roku 2011. Foto: Profimedia
Ira Von Furstenberg Ira Von Furstenberg v Monaku v roku 2011.

„Naša svadba v Benátkach bola jedinečná,“ nadchla sa neskôr nevesta. "Náš spoločný život však stratil lesk,“ opísala v minulosti. Z manželstva, ktoré trvalo len 5 rokov a neskôr bolo anulované, sa narodili dve deti, lyžiarsky pretekár Hubertus von Hohenlohe a Christoph, ktorý za záhadných okolností zomrel v Thajsku v roku 2006. V roku 1961 sa Ira opäť odvážila k oltáru a vydala sa za brazílskeho podnikateľa Francisca Pignatariho, no aj toto manželstvo stroskotalo o tri roky neskôr.

grace kelly, Rainier Čítajte viac Princezná Caroline o svojej mame, Grace Kellyovej: Nemusíš chodiť do školy, povedala mi

V nasledujúcich rokoch sa jej bez manžela darilo veľmi dobre. Pôsobila ako modelka na módnych prehliadkach po celom svete, objavovala sa ako herečka v medzinárodných filmových produkciách (na konte má vyše 20 filmových a televíznych rolí) a preslávila sa aj ako dizajnérka umeleckých predmetov. V nemeckej televízii SAT1 mala v 90-tych rokoch vlastnú reláciu, bola sledovaným objektom bulvárnej tlače v Taliansku aj v Nemecku.

Po smrti monackej kňažnej Grace v roku 1982 sa podľa bulvárnych médií stala blízkou priateľkou kniežaťa Rainiera III., dokonca sa šepkalo o možnej svadbe. V roku 1992 Ira v nemeckej televízii prezradila, že naozaj mohla byť nástupkyňou Grace Kellyovej v paláci – ak by chcela. „V roku 1985 bol princ Rainier sám. Naše hlboké priateľstvo nás zblížilo natoľko, že nás tlač takmer zasnúbila,“ povedala pre francúzsky magazín „Point de Vue“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Ira von Fürstenberg

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...