Zlozvyk, ktorý ju sprevádzal celý život! Ani si netipnete, koľko cigariet denne vyfajčila kráľovná Margaréta

Dánska kráľovná Margaréta doslova vyrástla s cigaretou v ruke.

08.01.2024 00:00
Kráľovná Margaréta Foto:
Kráľovná Margaréta s cigaretou v roku v roku 2015.
debata

Okolo 83-ročnej dánskej kráľovnej Margaréty II. je od okamihu, kedy ohlásila, že trón odovzdá synovi, poriadne horúco. Nielen dánske, ale aj zahraničné médiá prinášajú rôzne zaujímavosti zo života panovníčky. A jednou z nich je aj jej celoživotná neresť, ktorej sa zbavila len v roku 2023.

Dánska kráľovná Margrethe II. na bankete pre...
Dánsky korunný princ Frederik a korunná...
+3Zľava: Kráľovná Margrethe II. korunný princ...

Kráľovná Margaréta doslova vyrástla s cigaretou v ruke. „Otec a mama fajčili počas celého môjho detstva. Jedného dňa sa ma spýtali, či chcem cigaretu. A aby som bola presná, odvtedy fajčím,“ píše vo svojej autobiografii samotná panovníčka.

Korunný princ Frederik a korunná princezná Mary Čítajte viac O pár dní z nej bude dánska kráľovná, štart do nového roka mala úchvatný. Lepšie šaty si princezná Mary vybrať nemohla, farba povie všetko

K svojej závislosti sa vždy priznávala až do júna 2023, kedy musela svoju striebornú tabatierku zo zdravotných dôvodov navždy zavrieť, ako uvádzajú dánske médiá. Dánska kráľovná v nej údajne nosila svoje grécke cigarety bez filtra. Do toho dňa vraj Margréta vyfajčila okolo 60 cigariet denne.

zväčšiť Kráľovná Margaréta s cigaretou v ruke v roku 1999. Foto: Profimedia
Kráľovná Margaréta Kráľovná Margaréta s cigaretou v ruke v roku 1999.

Prestať vlastne nikdy nechcela. Dokonca aj krátko po náročnej operácii chrbta vo februári 2023 kráľovná v rozhovore pre týždenník „Weekendavisen“ zdôraznila, že je už taká stará, že „vlastne nezáleží na tom, či skončí alebo nie“. S cigaretou v ruke ju bolo vídať počas jej 52-ročného vládnutia či už na oficiálnych recepciách, tlačových konferenciách alebo štátnych banketoch.

Dánska kráľovná Margaréta II. odstúpi 14. januára z trónu, ktorý odovzdá svojmu najstaršiemu synovi, korunnému princovi Frederikovi. 83-ročná kráľovná v televíznom prejave koncom roka uviedla, že nastal čas odovzdať zodpovednosť budúcej generácii. Pripomenula, že je na tróne už skoro 52 rokov. "Čas si vyberá svoju daň a neduhov pribúda. Nejde toho zvládnuť toľko ako v minulosti,“ pripustila panovníčka, ktorá tento rok vo februári podstúpila operáciu chrbta. Ľuďom v Dánsku poďakovala za vrelosť a podporu, akej sa jej počas jej pôsobenia na tróne dostáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Margaréta II.

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...