Kedysi korčuľovala ako vrcholová športovkyňa, herečka Morávková sa na ľad vrátila. Dôvodom je rozprávka....

Česká herečka a moderátorka Dana Morávková je manželkou uznávaného hudobného skladateľa a klaviristu Petra Maláska.

30.12.2023 11:15
Dana Morávková Foto:
Manželia Dana Morávková a Petr Malásek na stretnutí hercov muzikálu Trhák.
debata

Spoločné Vianoce slávia od roku 1996, v roku 1998 sa im narodil syn Peter. Vianočnou tradíciou v umeleckej rodine sa stala návšteva baletného predstavenia Luskáčik v pražskom Národnom divadle.

„Myslím si, že je to pekný vianočný zvyk. Kedysi som chodievala na vianočný balet s maminkou, potom som ako dievčatko mala možnosť v Luskáčikovi tancovať. Neskôr som vianočnú tradíciu návštevy divadla naučila manžela, potom sme ju naučili syna a stále ju dodržujeme,“ uviedla Morávková.

Ide o nás, Natália Germáni Čítajte viac Ferencová o fenoméne Iveta, Germáni o 'porno' úlohe či Pořízková o manželovej zrade: Toto je 5 najpozeranejších rozhovorov

Podľa nej je pekné, keď si ľudia dávajú na Vianoce ako darčeky zážitky. Lístky na Luskáčika si rodina herečky našla pod vianočným stromčekom aj tento rok. Okrem návštevy baletného predstavenia v Národnom divadle si Morávková so svojimi blízkymi dopraje v čase sviatkov aj obľúbené prechádzky Prahou.

„Krásne sú trhy na Staromestskom námestí, ako rodina chodíme aj na Vyšehrad,“ dodala herečka, ktorá sa v sobotu predstaví bratislavskému publiku v muzikálovej šou na ľade Popoluška.

zväčšiť Herečka Dana Morávková na archívnom zábere z... Foto: ČTK / Odehnalová Martina
Dana Morávková Herečka Dana Morávková na archívnom zábere z muzikálu Popelka na ledě.

Príbeh chudobnej dievčiny, ktorá sa vďaka kúzlam dostane až na kráľovský bál, kde sa do nej zamiluje princ, je známy z televíznych obrazoviek. V medzisviatočnom čase prichádza k divákom Popoluška aj s krasokorčuli­arskymi číslami. Morávková hrá v muzikáli na ľade kráľovnú. V rozhovore potvrdila, že v minulosti mala ku krasokorčuľovaniu blízko.

Zuzana Mauréry Čítajte viac Zuzana Mauréry trávi Vianoce inak, ako väčšina Slovákov: Od smrti otca si s mamou urobili novú tradíciu

„Robila som vrcholový šport, jazdila som tance na ľade, mojím partnerom bol Martin Šimeček. A nikdy by mi nenapadlo, že keď som na gymnáziu končila s krasokorčuľo­vaním, že po tridsiatich rokoch budem zase korčuľovať,“ uviedla k predstaveniu, v ktorom sa v úlohách Popolušky, princa a ďalších postáv vystriedala už celá plejáda hviezd, hereckých aj krasokorčuliar­skych.

Pozrite si tiež: Víťazkou StarDance sa stala…
Herečka Darija Pavlovičová sa stala víťazkou...
Herečka Darija Pavlovičová sa stala víťazkou...
+17Všetci účinkujúci 12. série tanečnej šou...

Tvorcovia projektu spolupracujú s najlepšími krasokorčuliarmi sveta, v muzikáli je tak možné vidieť korčuľovať športovcov z Kanady, Francúzska, Rakúska, Nemecka, Slovenska či Poľska. K tohtoročnému 25. výročiu muzikálu na ľade sa predstavenie dočkalo nových sólistov, princ a Popoluška sú z Kanady.

Hlasy hlavným postavám prepožičiavajú českí speváci Lucie Bílá a Ondřej Ruml. V predstavení vystupujú aj ďalší populárni herci a speváci. Autorom hudby k výpravnému muzikálu na veľkej ľadovej ploche je spomínaný Petr Malásek. „Tá hudba je skutočne prekrásna, veľký symfonický orchester, spievajú to úžasní speváci, veľmi pekné texty napísal Vašek Kopta. Tá hudba je naozaj nádherná, veľkolepá a dojemná,“ komentovala manželovo dielo Morávková.

Dlho som hrala len aupairku alebo prostitútku, na iné úlohy som si musela počkať
Video
Zdroj: TV Pravda
debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #hudba #balet #Vianoce #Luskáčik #spolu #Dana Morávková #Petr Malásek

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...