V roku 2023 sa pred oltár postavili princezné aj princovia! Ale titul svadba roka putuje do... Jasné, veď medzi hosťami boli aj Kate s Williamom

Pozrite sa na kráľovské svadby uplynulého roka, pre životný krok sa rozhodol aj jordánsky korunný princ.

02.01.2024 00:00
william, kate Foto:
Britský princ William a jeho manželka Kate na svadbe jordánskeho korunného princa Husajna bin Abdalláha s Radžwou Alseifovou.
debata (1)

V júni sa konala najsledovanejšia svadba roka. Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si v kráľovskom paláci v Ammáne zobral za manželku saudskoarabskú architektku Radžwu Alseifovú.

zväčšiť Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si... Foto: SITA/AP, Nasser Nasser
Jordan Royal Wedding Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si obral za manželku saudskoarabskú architektku Radžwu Alseifovú.

Svadba sa konala podľa tradičného islamského obradu. Svadby sa zúčastnilo množstvo zahraničných štátnych predstaviteľov a panovníkov vrátane britského princa Williama s manželkou Kate či prvej dámy Spojených štátov Jill Bidenovej. O šaty nevesty sa postaral návrhár Elie Saab. Práve pre prítomnosť množstva prominentných hostí sa zo svadby stala top udalosť roka.

Britský princ William a jeho manželka Kate  na...
Holandský kráľ  Willem-Alexander a kráľovná...
+13Švédska princezná Viktória a jej manžel, princ...

Princezná Ímán (v angličtine Iman), dcéra jordánskeho kráľa Abdalláha II., sa v marci na slávnostnom obrade v kráľovskom paláci západne od hlavného mesta Ammán vydala za Džamíla Alexandra Thermiotisa – finančníka gréckeho pôvodu, ktorý sa narodil vo Venezuele, pôsobí v New Yorku. Jordánsky kráľovský dvor oznámil ich zasnúbenie vlani v júli. Čipkované svadobné šaty zdobil čipkovaný živôtik, model mal dlhé rukávy a závoj zdobila výšivka kvetov. Vlasy mala jemne načesané, aby ukázali jej diamantovú čelenku.

zväčšiť Dcéra jordánskeho kráľa Abdalláha II.,... Foto: ČTK / imago stock&people / Royal Hashemite Court \ apaimages
princezná Ímán, svadba, Jordánsko Dcéra jordánskeho kráľa Abdalláha II., princezná Ímán sa v kráľovskom paláci západne od hlavného mesta Ammán vydala za finančníka gréckeho pôvodu Džamíla Alexandra Thermiotisa. .

Rovné štvrťstoročie ubehlo od chvíle, kedy sa naposledy na portugalskej pôde konala „kráľovská“ svadba. V portugalskej Mafre sa počas jesene konala veľkolepá svadobná ceremónia, počas ktorej princezná Maria Francisca de Braganza, vojvodkyňa z Coimbry, povedala áno svojmu snúbencovi Duartemu de Sousa Araújovi Martinsovi. Svadobný model – šaty veľmi čisté s hladkou štruktúrou látky a prepracovaným strihom, vznikli v ateliéri dizajnérky Luzie do Nascimento. Závoj na hlave nevesty pridržiavala nádherná diamantová korunka, ktorú kedysi nosila portugalská princezná Amélie.

Portugalská princezná Maria Francisca de...
Portugalská princezná Maria Francisca de...
+4Na svadbu portugalskej princeznej Marie...

V auguste sa pre veľký životný krok rozhodol Corbinian, princ Bavorský. Na nemeckom ostrove Rujana sa oženil s princeznou Magdalénou. "Cirkevná svadba princa Corbiniana a princeznej Magdalény sa konala v rodisku nevesty, na ostrove Rujana.“ Týmito slovami ohlásil Bavorský dom 12. augusta svadbu Corbiniana a Magdalény. Nevesta mala na sebe hodvábne šaty od návrhárky Hedwigy Feldscherovej z Viedne. Belgický čipkovaný závoj je dedičstvom, ktoré sa v línii rodiny nevesty odovzdáva po sedem generácií.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Haus Bayern (@hausbayern)

V máji sa oženil bavorský princ Ludwig (40), jeho vyvolenou sa stala Sophie-Alexandra Eveking. Tridsaťtriročná Sophie, ktorá pochádza z holandsko-kanadskej rodiny, bola nádherná nevesta v tradičnej princeznovskej róbe Reem Acra, ktorú doplnil závoj od ukrajinskej značky WONÁ Concept a v ňom boli vyšité elementy Bavorska, ale aj Holandska a Kanady.

Bavorský princ Ludwig a jeho vyvolená...
Bavorský princ Ludwig a jeho manželka...
+2Bavorský princ Ludwig a jeho manželka...
Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si...
Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si...
+17Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #Jordánsko #princezná Kate #kráľovské svadby

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...