Na tučné modelky sa nik nechce pozerať. Za túto vetu žaloba

Francúzska skupina, ktorá bojuje za práva zaoblených žien, podala oficiálnu sťažnosť na módneho návrhára Karla Lagerfelda.

31.10.2013 00:00
Karl Lagerfeld a monacka princezná Caroline Foto: ,
Nemecký dizajnér Karl Lagerfeld - na snímke s monackou princeznou Caroline.
debata (9)

Vyslúžil si ju svojimi poznámkami o tom, že na bacuľaté modelky na predvádzacích mólach sa nechce nikto pozerať, informovala agentúra AFP.

Asociácia, ktorá si hovorí „Pekné, oblé, sexy a spokojné“, podala sťažnosť úradu žalobcu západofrancouzského mesta Saintes. Slávneho návrhára v nej obviňuje z „ohováračských a diskriminačných poznámok“, povedala predsedníčka skupiny Betty Aubrier.

Návrhár značky Chanel, ktorý pred viac ako desiatimi rokmi schudol 42 kilogramov a napísal o tom knihu, opakovane kritizuje ľudí s nadváhou a ospevuje chudosť až vychudnutosť. "Na módnych mólach nechce nikto vidieť bacuľky, "napísal v nedávno vydanej knihe Svet podľa Karla.

Rovnaké vyhlásenie zopakoval tento mesiac v televízii a dodal, že francúzsky zdravotný systém má problémy čiastočne aj kvôli „všetkým tým chorobám, čo majú príliš tuční ľudia“. „Sú to práve tlsté ženy sediace pred televíziou s vrecúškom smažených zemiačikov, čo vyhlasujú, že štíhle modelky sú ohyzdné,“ píše okrem iného v knihe.

Lagerfeldova poznámky vyvolávajú kontroverziu a obavy v módnom odvetví, ktoré je často kritizované za zamestnávanie nezdravo chudých modeliek.

Podľa Aubrierovej musia slávni ľudia s podobnými „urážkami "prestať. "Máme toho dosť. Veľa mladých dievčat sa cíti neistých, a je pre nich hrozné niečo také počuť,“ uviedla predsedníčka asociácie založenej v januári 2012 v Saintes.

„Dnes nás uráža on a kto to bude zajtra?“ dodala a vyzvala na prijatie zákona proti diskriminácii ľudí s plnšími krivkami. Mala by podľa nej tiež vzniknúť kampaň, ktorá by vysvetlila, že bacuľatosť môže byť aj následkom choroby alebo genetickej dispozície, nie nezdravej stravy.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #diskriminácia #Karl Lagerfeld #bacuľaté ženy

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...