Pirelli oslavovalo: Prišla sexi Kurková aj nestarnúca Sophia Loren

Najnovšie vydanie presláveného kalendára talianskeho výrobcu pneumatík Pirelli na rok 2014 má byť mimoriadnym zberateľským kúskom.

22.11.2013 14:14
debata
Topmodelka Karolína Kurková sa viackrát... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Karolína Kurková Topmodelka Karolína Kurková sa viackrát objavila v kalendári Pirelli - na oslave jeho 50. výročia teda chýbať nemohla.

Firma sa rozhodla pre jubilejné 50. vydanie nepredajného erotického kalendára použiť doposiaľ nezverejnenú sériu snímok slávneho nemeckého fotografa Helmuta Newtona z roku 1986. Agentúra ANSA informovala, že Newton vtedy zábery vytvoril pre Pirelli, ale firma sa rozhodla použiť súbežne zhotovené fotografie amerického fotografa Berta Sterna.

Rok 2013: Talianska herečka Sophia Loren...
Topmodelka Karolína Kurková sa viackrát...
+3Talianska herečka Sophia Loren a Marco...

„Projekt, ktorý ležal tak dlho ľadom, opúšťa archívy – čo lepšie si priať k 50. narodeninám,“ vyhlásil vo štvrtok prezident firmy Marco Tronchetti pri slávnostnej prezentácii fotografií v Miláne. Spoločnosť mu robila talianska filmová diva Sophia Loren, ktorá sa v minulosti v jednom z kalendárov objavila.

Na veľkolepom gala s 800 pozvanými hosťami v milánskom centre súčasného umenia HangarBicocca sa zišli mnohé z tvárí minuloročných kalendárov. Nechýbali súčasné topmodelky, ani veteránky, ktoré pózovali v kalendári pred desaťročiami. Z Prahy priamo do Milána cestovala napríklad Karolína Kurková – česká topmodelka, ktorá sa ocitla aj v sérii záberov predstavených pred pár mesiacmi, o ktorých sa pôvodne hovorilo ako o fotografiách do kalendára Pirelli 2014.

Talianska herečka Sophia Loren a Marco... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Sophia Loren Talianska herečka Sophia Loren a Marco Trochetti Provera pózujú na špeciálnej akcii na počesť 50. výročia kalendára Pirelli.

Dnes už je jasné, že podoba kalendára bude iná. Na milánskej akcii sa zároveň otvorila výstava 160 fotografií zo slávneho kalendára od viac než 30 rôznych fotografov. Sú medzi nimi snímky Alessandry Ambrosiovej, Heleny Christensenovej, Mirandy Kerrovej alebo spomenutej Karolíny Kurkovej.

Akcia vo štvrtok večer bola takisto príležitosťou pre zbierku v prospech ostrova Sardínia , ktorý zasiahli zničujúce záplavy.

debata chyba
Viac na túto tému: #kalendár #Pirelli 2014 #predstavenie #Helmut Newton #výnimočný kúsok #Sophia Loren #Karolína Kurková

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...