Topmodelka Kinga Rajzak: S módnou mašinériou už nebojujem

Študuje v Londýne a učenie ju baví. Spolužiakom vraj radšej nehovorí, že pracuje ako modelka. V pondelok večer však bola Kinga Rajzak najväčšou hviezdou na prehliadke plesových trendov jubilnejného desiateho ročníka Orange Fashion Show.

10.12.2013 13:40
debata
Topmodelka Kinga Rajzak na prehliadke plesových... Foto: ORANGE
Kinga Rajzak Topmodelka Kinga Rajzak na prehliadke plesových trendov v róbe od Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku.

Modelka Kinga Rajzak pracovala pre značky ako Chanel, Balenciaga, Missoni či Miu Miu. V pondelok večer sa dvakrát objavila na móle v bratislavskej Redute, kde predviedla kreácie zo spoločnej kolekcie od Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku. „Šaty boli kvalitne spravené. Dali sa prirovnať k úrovni v Paríži alebo New Yorku. Naozaj veľmi pekne spravené veci. Aj dizajnéri boli milí,“ pochvaľovala si tesne po prehliadke rodáčka z Dunajskej Stredy.

S modelingom začala pomerne skoro a má už za sebou viac ako 7OO prehliadok pre renomované módne domy. V kolotoči prehliadok na jar-leto 2014, ktorý sa konal na prelome septembra a októbra, však chýbala. „Mala som zdravotný problém – je to komplikované. Aj preto som mala pauzu. Ale v januári sa chcem znovu vrátiť do práce,“ prezradila pre Pravda.sk topmodelka. Zatiaľ vraj nevie, či bude veľa predvádzať, fotiť chce určite. „A potom možno spolupráca s klientmi ako je Chanel alebo Dior, tými dlhodobými,“ naznačila tmavovláska s hanblivým úsmevom.

Priznala, že kedysi bojovala proti celej módnej mašinérii a napriek povolaniu modelky nemala túto brandžu veľmi v láske. Vekom sa to zmenilo. „Prišla som na to, že je v ňom niečo príjemné. Určite by som však chcela študovať a popri štúdiu sa ďalej venovať modelingu – tak ako doteraz. Chcem mať svoj súkromný život, ale rada robím aj módne veci – najmä s klientmi, s ktorými som dlhodobo spolupracovala. Čím dlhšie robím modeling, tým lepšie sa v ňom cítim,“ uviedla s úsmevom 26-ročná kráska, ktorá sa vraj cíti dušou oveľa staršia. Dôvodom má byť práve kariéra dievčaťa, ktoré cestuje z kontinentu na kontinent a predvádza pre slávne módne mená.

Topmodelka Zuzana Mačasová v kreácii od Fera...
Modelka Miroslava Luberdová v kreácii od Fera...
+50Modelka v kreácii od Fera Mikloška na...

„Začala som veľmi mladá a pravdepodobne som prišla o takú tínedžerskú nevinnosť. Iné dievčatá si mohli užívať. Hneď, ako som začala cestovať, stala som sa dospelou dámou. Teraz mám pocit, že síce budem mať len 27 rokov, ale cítim sa oveľa staršia. Najradšej čas trávim s ľuďmi okolo štyridsiatky, mladí ľudia nepochopia, čo si v sebe nosím,“ vyznala sa Kinga Rajzak.

Hoci na modelky sa mnohí pozerajú s dešpektom ako na krásne, no prázdne nádoby – Kinga Rajzak túto predstavu nabúra na celej čiare. V Londýne študuje sociológiu a genderológiu. „Mám to veľmi rada, je to veľmi filozofické. Rozoberáme identity a sociálne konštrukcie. Učím sa naozaj rada a chcela by som robiť aj doktorát,“ vysvetľuje.

Ospravedlňujúco dodá, že v slovenčine často nevie nájsť správny výraz. Vzhľadom na náročnosť jazyka však vraj podobné prežíva aj pri maďarčine, ktorú považuje za materinský jazyk. „Niektoré filozofické a odborné veci, ktoré riešime na škole, zvládam s prehľadom v angličtine, ale aj v maďarčine pri nich cítim limity,“ doplnila. Priznala sa tiež, že spolužiakom nehovorí, v akej brandži pracuje. „Myslím si, že to okamžite zmení vnímanie človeka. Začne vás vnímať na základe nejakého modelu, ktorý je v spoločnosti nastavený. Preto nechodím po škole a nehovorím, ahojte, som modelka. Dozvedia sa to len ľudia, ku ktorým mám bližšie.“

Materiál o jednotlivých prezentovaných kolekciách z jubilnejného desiateho ročníka Orange Fashion Show prinesieme v najbližších hodinách aj s bohatou fotogalériou a videomateriálom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #pauza #kariéra #Kinga Rajzak #Orange Fashion Show #topmodelka

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...