Uf, to bol striptíz! Gaultierova múza šokovala, takmer odhalila rozkrok

Mnohí fanúšikovia módy uronili v sobotu slzu po veľkolepej prehliadke francúzskeho dizajnéra Jeana Paula Gaultiera. A niektorí možno ešte lapali po dychu.

29.09.2014 00:00
debata (6)
zväčšiť Keď španielska herečka Rossy de Palma zhodila... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Rossy de Palma Keď španielska herečka Rossy de Palma zhodila vrchnú časť odevu na prehliadke Jeana Paula Gaultiera, mnohým hosťom musela padnúť sánka.

Sobotňajšia módna šou francúzskej dizajnérskej legendy bola posledným predstavením kolekcie ready-to-wear. Gaultier už pred pár týždňami ohlásil, že končí s navrhovaním takýchto kolekcií, pretože už sa cíti unavený a pod tlakom a nechce sa nechať zomlieť módnym kolotočom. Dodal však, že zostane tvoriť kolekciu haute couture a sústredí sa na podnikanie s kozmetickou a parfémovou líniou pod svojím menom.

Striptíz španielskej herečky Rossy de Palma na...
Dizajnér Jean Paul Gaultier (v strede)...
+3Keď španielska herečka Rossy de Palma zhodila...

Na sobotňajšiu módnu šou si pritom nepripravil žiadnu klasickú prehliadku, ale rovno súťaž krásy. Presne taký motív niesla celá akcia, v ktorej popri modelkách nezostala prehliadnutá španielska herečka Rossy de Palma – dlhoročná Gaultierova kamarátka a múza.

Niekdajšia hviezda filmov Pedra Almodovara sa prevtelila do akejsi paródie Madame de Fontenay – známej organizátorky francúzskej súťaže krásy. Typické čierno-biele oblečenie, klobúk. A potom to prišlo. De Palma totiž zhodila vrchný diel a zostala pred divákmi len vo vysoko vykrojenom korzetovom body.

Dizajnér Jean Paul Gaultier sa lúči s publikom... Foto: SITA/AP, Jacques Brinon
Jean Paul Gaultier Dizajnér Jean Paul Gaultier sa lúči s publikom za burácajúceho potlesku modeliek a tanečníc na jeho prehliadke v Paríži.

Pre módny svet zvyknutý na vyziabnuté modelky mohol byť tento pohľad šokujúci. Herečka totiž neskrývala svoje faldíky v oblasti bruška a bokov. Ba čo viac, v odvážnom modeli, ktorý ledva zakryl jej intímne partie, neukryla ani drobné chĺpky v rozkroku. Nuž, ale aj taký môže byť Gaultier.

Po netradičnom „striptíze“ sa totiž dostalo aj na módu a po nej zase na vyhlásenie titulov. Pobili sa o ne dve modelky odeté do ikonických kúskov so špicatou podprsenkou. A potom už prišli konfety, búrlivý potlesk a veľký žúr na rozlúčku.

Francúzsky návrhár síce priblížil, že s butikovými kolekciami skoncoval, už v januári sa však môžu jeho fanúšikovia tešiť na kolekciu haute couture. A dostupný bude aj pre masy už o pár týždňov. Pre odevnú značku Lindex, dostupnú aj na Slovensku, totiž navrhol limitovanú kolekciu.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #couture #Jean Paul Gaultier #Rossy de Palma

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...