Najkrajšie dievčatko sveta pózuje pre Armaniho, doma o sláve nehovorí

Deväťročnú Kristinu Pimenovovú považujú početné zahraničné médiá za najkrajšie dievčatko na svete.

06.01.2015 00:00
debata (5)
Kristina Pimenovová je len 9-ročná modelka a... Foto: Kristina Pimenova/Facebook
Kristina Pimenova Kristina Pimenovová je len 9-ročná modelka a mnohé médiá ju titulujú ako najkrajšie dievčatko na svete.

Pózuje pre Armaniho a Roberta Cavalliho. Avšak dievčatku s anjelskou tváričkou je jej popularita celkom ľahostajná, píše agentúra AFP.

Kristina, ktorá 27. decembra oslávila deväť rokov a kariéru pred objektívom začala už ako trojročná, je dcérou futbalistu Ruslana Pimenova. „Je veľmi skromná, nevie, čo to je byť celebritou,“ hovorí jej matka Glikeria Pimenovová.

Dievčatko s veľkými modrými očami, dlhými gaštanovými vlasmi a očarujúcim úsmevom má na Facebooku takmer 2,5 milióna fanúšikov a na aplikácii Instagram ich je okolo pol milióna. Glikeria, ktorá spravuje všetky účty svojej dcérky na sociálnych sieťach, tam pravidelne umiestňuje jej najkrajšie fotografie.

Početné zahraničné médiá, ako britský Daily Mirror, ju označujú za najkrajšie dievčatko na svete. Hoci Kristina predvádza módu pre najznámejších návrhárov sveta, nikdy vraj s ňou nikto o jej popularite nehovoril. „Doma také slovo proste nepoužívame,“ hovorí jej matka.

Kristina Pimenovová s mamou Glikeriou, ktorá... Foto: Kristina Pimenova/Instagram
Kristina Pimenova Kristina Pimenovová s mamou Glikeriou, ktorá tiež bola modelkou.

Nedávno dievčatko vyvolalo kritické ohlasy po tom, čo boli na internete zverejnené niektoré jej fotografie, ktoré niektorí užívatelia siete považujú za príliš zmyselné. „Je príliš mladá na to, aby bola sexuálnym symbolom,“ napísala jedna jej fanúšička k fotografii, kde Kristina s vlajúcimi vlasmi pózuje vo dvíhajúcej sa minisukni odhaľujúcej jej nohy vedľa starého tlačiarenského stroja. „Nezabudni, že si dieťa!“ radí jej iná obdivovateľka.

Takáto prezentácia dievčatiek zaváňajúca zvýrazňovaním sexuality nezodpovedajúcej veku je pravidelne predmetom diskusií. Vo Francúzsku boli fotografie trinásťročnej modelky Thylane Blondeauovej v magazínoch Vogue a Jalousie považované za viac ako zmyselné. Francúzsky parlament dokonca vlani v januári zakázal súťaže krásy pre mladšie dievčatá ako trinásť rokov.

Kristínina matka takéto kritiky odmieta. „Ak niekto reaguje na fotografie nenormálnym spôsobom, nie je to môj problém. Kristina sa fotografuje už niekoľko rokov a stále zostáva očarujúcim dieťaťom,“ tvrdí.

Kristina je nadšenkyňou umeleckej gymnastiky a venuje štyri až päť hodín denne tréningu. Vstáva pravidelne o pol ôsmej a ide do školy. „Je to dievča ako každé iné a chodí do normálnej školy v Moskve,“ uvádza Glikeria, pôvodne ekonómka, ktorá prestala pracovať ako modelka po Kristíninom narodení.

Dievčatko má nabitý deň: po vyučovaní a tréningu sa domov vracia až o ôsmej večer, niekedy vraj aj neskôr, má len jeden deň v týždni na odpočinok a len jeden mesiac prázdnin. Keď jej ostane voľný čas, číta Alenku v ríši divov, Malého Princa alebo Grécke báje a povesti alebo so svojím šikovným telefónom natáča minifilmy. Chce vraj byť herečkou alebo režisérkou.

„Nemyslím, že je jej popularita spojená s jej kariérou modelky. Je to len pokračovanie veľkého záujmu, ktorý o ňu ľudia prejavujú už od jej narodenia,“ hovorí matka. Keď idú spolu na prechádzku, „ľudia k nám pristupujú a skladajú nám poklony. Kristina je obdarená obrovskou vnútornou krásou. Možno to ostatní cítia. A potom tiež mnohí považujú jej tvár za atraktívnu,“ myslí si Glikeria.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #matka #Armani #dievčatko #najkrajšia #Kristina Pimenovová

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...