Krásu gréckych bohýň pre Pirelli vzkriesil Lagerfeld - máme prvé foto

Božskú dokonalosť tiel zachytil pre kalendár Pirelli 2011 Karl Lagerfeld. Už siedmu dražbu exkluzívneho kalendára prinesie Pravda.sk 15. decembra.

01.12.2010 16:27
Pirelli 2011 Foto:
Modelka Daria Werbowy v kalendári Pirelli 2011. Stvárňuje bohyňu lovu Artemis.
debata

Mýtické bohyne a bohovia ožili pred objektívom návrhára Karla Lagerfelda, ktorý sa stal fotografom prestížneho kalendára Pirelli pre rok 2011.

V jeho parížskom ateliéri na Rue de Lille sa pred ním obnažilo pätnásť modeliek, päť modelov a herečka Julianne Moore. Práve ona pre Lagerfelda predstavuje Héru, manželku vládcu všetkých bohov, Dia. Grécke bohyne stvárnili talianske krásky Bianca Balti a Elisa Sednaoui, Dánka Freja Beha Erichsen, Brazílčanka Isabeli Fontana, poľské modelky Magdalena Frackowiak a Anja Rubik, Austrálčanka Abbey Lee Kershaw, indická modelka Lakshmi Menon, Ruska Natasha Poly, Američanky Heidi Mount a Erin Wasson, Lara Stone z Holandska, Daria Werbowy z Kanady, Rakúšanka Iris Strubegger a Jeneil Williams z Jamajky.

Spolu s nimi si pre kalendár zapózovala pätica mužov. Francúzi Baptiste Giabiconi a Sébastien Jondeau, Američania Brad Kroenig a Garret Neff a Jake Davis z Veľkej Británie.

„Keď som sa učil čítať, prvé dve veci, ktoré som prečítal, boli Iliada a Nibelungovia,“ povedal návrhár a fotograf Pirelli kalendára s odkazom na slávnu epopej gréckeho básnika Homéra o Trójskej vojne a na germánske mýty. „Dnes už nikto na týchto bohov neverí, ale vďaka kalendáru Pirelli sú bohyňami súčasnosti,“ pokračoval Lagerfeld.

Kalendár Pirelli prvý raz predstavili v roku 1964 a odvtedy sa stal každoročnou očakávanou umeleckou udalosťou. Za objektív fotoaparátu sa už pre Pirelli postavili uznávaní svetoví fotografi ako Richard Avedon, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Bruce Weber či Peter Demarchellier.

Dražba kalendára Pirelli 2011 na Pravda.sk

Firma Pirelli každoročne vyčlení časť nákladu, ktorá je použitá na charitatívne účely. Dražby kalendára už pomohli získať prostriedky na boj s chorobami či pre opustené deti. Minulý rok sa na stránke Pravda.sk kalendár podarilo vydražiť za 10 000 euro a výťažok putoval na konto organizácie Úsmev ako dar.

V poradí siedma dražba Pirelli kalendára (jeho 38. edícia) sa uskutoční na stránke Pravda.sk 15. decembra a jej výťažok opäť poputuje na konto nadácie Úsmev ako dar. Už deň predtým, 14. decembra, sa uskutoční dražba kalendára v Čechách na stránke idnes.cz.

Topmodelka a herečka Elisa Sednauoi tiež...
Modelka Erin Wasson je jednou z moderných...
+6Kalendár Pirelli na rok 2011 prináša aj podobu...
debata chyba

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...