Kalendár Pirelli 2007 sme vydražili:Víťaz ho získal za 277 777 korún!

Dražba exkluzívneho kalendára firmy Pirelli 2007 na stránke pravda.sk priniesla rekord. Beáta Ondušková z Bratislavy, ktorá dražila v mene zakladajúceho člena spoločnosti J&T Finance Group Ivana Jakaboviča, v drvivom finiši ponúkla konečných 277 777 korún. Výťažok z dražby poputuje na konto neziskovej organizácie Úsmev ako dar.

12.12.2006 01:00 , aktualizované: 17:10
Penelopé Cruz
debata

O unikátny kalendár sa pritom strhla „bitka“ doslova v posledných minútach. Suma 130 tisíc ponúkaná krátko pred štvrtou sa za niekoľko minút navýšila o desiatky tisíc. Do finále šiel Marián Kirth – vlaňajší víťaz dražby a Beáta Ondušková, ktorá napokon kalendár ponukou 277 777 aj získala.

Ondušková dražila v mene Ivana Jakaboviča – zakladajúceho partnera spoločnosti J&T Finance Group. „Pán Jakabovič sa chcel dražby zúčastniť osobne, ale bohužiaľ mal v tom čase rokovanie, takže sa tejto úlohy ujala Beáta Ondušková z našej spoločnosti,“ vysvetlil hovorca J&T Finance Group Maroš Sýkora. „Kalendár bude pekný darček. Nielen samotným kalendárom, ale aj pridanou hodnotou, že peniaze poputujú na dobrý účel. Pána Jakaboviča oslovilo práve to, že pôjde aj o niečo viac než len samotný dar,“ dodal Sýkora. 

Výťažok z dražby pôjde na konto neziskovej organizácie Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, ktorú vybralo samotné vedenie Pirelli. „Peniaze použijeme pre našu regionálnu košickú pobočku a projekt nazvaný Centrum pre obnovu rodiny. Pomôžu vybudovať šestnásť bytov v krízovom centre, ktoré bude poskytovať strechu nad hlavou pre osamelých rodičov s deťmi, odchovancov z detských domovov aj celé rodiny v núdzi,“ uviedla manažérka spoločnosti Úsmev ako dar Eva Bodnárová. „Centrum by zároveň malo podporovať vzdelávanie sociálnych pracovníkov a dobrovoľníkov a prípravu náhradných rodičov na adopciu a tiež poskytovať sociálne poradenstvo ambulatnou formou,“ dodala Bodnárová, ktorá vyjadrila nadšenie z vydraženej ceny kalendára.

„Vedeli sme o čiastke 120 tisíc, za ktorú vydražil záujemca kalendár minulý rok. Potom sme si však prečítali o sume v Česku, tak sme tajne dúfali, že aj Slováci budú štedrí a ponúknu za kalendár viac ako minulý rok. To, že sa suma vyšplhala na 277 777 korún, nás však zaskočilo. Veľmi pekne ďakujeme,“ uviedla s úsme­vom Bodnárová.


Kalendár každoročne vychádza v limitovanom počte a na celom svete je objektom dobročinných dražieb. Na Slovensku bola aukcia kalendára Pirelli 2007 v na internetových stránkach Pravdy v utorok 12. 12. 2006.

Vyvolávacia cena bola 1 000 korún a výťažok z aukcie – suma 277 777 korún – pôjde neziskovej organizácii Úsmev ako dar, ktorú vybralo vedenie firmy Pirelli.

Majiteľ nového kalendára Pirelli si od nás odnesie jediný výtlačok kalendára Pirelli na Slovensku, v ktorom tento rok pózovalo päť slávnych herečiek – ikon filmového plátna. Sophia Loren, Penélope Cruz, Hilary Swank, Naomi Watts a odvážny nováčik Lou Doillon. V záberoch odhaľujú svoje najskrytejšie tajomstvá, odhaľujú dušu. V neposlednom rade je to zásluha fotografov – Inez van Lamsweerde a Vinoodha Matadina.

Duo známych umelcov vytvorilo počas fotenia v Kalifornii stovky záberov, z ktorých si napokon až dvadsaťšesť fotoografií našlo miesto v kalendári Pirelli 2007. Unikátne dielo je medzníkom v histórii Pirelli. Fotografovia sa v jednotlivých snímkach vracajú k jednoduchosti filmových dekorácií, príbehov a fotografií zo začiatku 60. rokov v duchu nostalgickej nálady filmov Piera Paola Pasoliniho a Michelangela Antonioniho. Ukazujú osobnosť človeka, ktorá prevažuje nad okolitým prostredím jedonduchých a neprikrášlených dekorácií.

Vlani sa na Pravda.sk dražil kalendár Pirelli druhýkrát. Po dramatickej dražbe si kalendár Pirelli 2006 odniesol nový majiteľ za výnimočných 120-tisíc slovenských korún, rok predtým bola bola vydražená suma 110 tisíc korún. Výťažok dražby Pirelli 2006 putoval na konto Združenia rodičov a detí s druhou šancou (OZ pri transplantačnej jednotke kostnej drene) pri II. detskej klinike detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

Viac tu: Kalendár Pirelli stál rekordných 120-tisíc
Kalendár Pirelli stál rekordných 110-tisíc

Spoločnosť priateľov detí z detských domovov-Úsmev ako dar je:

  • najstaršou a najväčšou dobrovoľníckou organizáciou pre podporu detí žijúcich v náhradnej starostlivosti občianskym združením s celoslovenskou pôsobnosťou
  • mimovládna, nezisková organizácia – registrovaná Ministerstvom vnútra SR
  • poskytovateľ sociálnej prevencie a sociálneho poradenstva – registrovaný Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR, číslo:503/2000-I/52
  • poskytovateľ vybraných činností sociálno-právnej ochrany, registrovaný

    Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR, číslo: 12/2002-I/52.4

  • – držiteľ akreditácie Ministerstva školstva SR pre vzdelávacie aktivity

    výcvikového programu PRIDE, číslo: 1500/2514/200­2/190/1

debata chyba

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...