Miss Manáková: Som už roky zadaná + VIDEO

Titul Miss Universe Slovenskej republiky si v sobotu večer odniesla Bratislavčanka Sandra Manáková. S výškou 177 centimetrov bola najvyššou finalistkou v súťažnej dvanástke, môže sa pýšiť aj ziskom najväčšieho počtu titulov - dokopy dostala až tri.

09.03.2008 17:00 , aktualizované: 10.03.2008 08:41
Miss Universe SR 2008 Sandra Manáková v plavkách Foto:
Miss Universe SR 2008 Sandra Manáková počas promenády v plavkách.
debata

Aké boli vaše prvé pocity po zisku korunky?
Viem, že to bude znieť ako klišé, ale boli zmiešané. Najradšej by som bola s rodinou a priateľom. Bol to strašne veľký šok. Pozrela som na maminu a myslela som si, že mi srdce vyskočí.

Čím ste podľa vás zaujali porotu?
To je ťažká otázka. Možno tým, že mám za sebou nejaké skúsenosti z modelingu. Aj keď je svet modelingu niečo iné. Možno zabodovalo aj to, že som najvyššia a vraj som bola najprirodzenejšia.

Prihlásili ste sa do súťaž po prvý raz?
Áno. Ja som nikdy nechcela ísť na súťaž  o miss. Potom ma moje okolie prehovorilo. A som najšťastnejší človek na svete, že som do toho išla.

Kto bola vaša favoritka?
Pre mňa bola víťazka Martina Tóthová s číslom deväť, ktorá napokon vyhrala prvú vicemiss. Má všetko to, čo by podľa mňa miss mala mať.  Je krásna, inteligentná, dá sa s ňou porozprávať.

Aká bola vaša osobná príprava na túto súťaž? Museli ste na sebe zapracovať?
Na casting som prišla trošku oblejšia, takže som musela schudnúť. Zhodila som asi päť kilogramov. Sama som vedela, ako to je. Už pred castingami som začala chodiť do fitnescentra, obmedzila som obľúbené sladkosti a biele pečivo. Momentálne mám 59 kilogramov, no po sobotňajšom programe som sa cítila na desať.

Víťazky súťaží o miss majú napokon vždy problém s priateľom. Ako to vyzerá u vás?
S priateľom sme spolu 4,5 roka. Veľmi sa z môjho víťazstva tešil a doprial mi to. Som veľmi rada, že ho mám. Podporuje ma. Jediné, čo ma mrzí, je fakt, že býva v Prahe a bojím sa, že sa nebudeme tak často vídať, ako sme boli zvyknutí.

Takmer všetky víťazky stavili tohto roku vo voľnej disciplíne na tanec. Ste zdatná tanečnica?
Nie. Najskôr som chcela cvičiť tae-bo. Aj keď sa to totiž nezdá, občas som taký „drsňák“ a musím si vybiť nervy. Nakoniec mi však poradili, aby som radšej tancovala rumbu. Dosť som sa toho zo začiatku bála, pretože sa ťažko učím tanečné kroky. Mala som ale výborného tanečného partnera Erika Ňarjaša. Dopadlo to teda nakoniec dobre. Bez pádu.

Miss Universe SR 2008 Sandra Manáková.
Miss Universe SR 2008 Sandra Manáková
+5Miss Universe SR 2008 Sandru Manákovú korunuje...
debata chyba

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....