Christová, Lakatošová či Babůrková! Miss Československa po rokoch - pozrite sa!

Toľko bývalých kráľovien krásy na jednom mieste sa hádam neobjaví ani na samotnom finále Miss. Niekdajšiemu organizátorovi tejto súťaže Milošovi Zapletalovi sa však podarilo dať dohromady mnohé slávne tváre.

09.04.2019 12:59
debata
Miss Československo 1993 Silvia... Foto: Profimedia
Miss Československo 1993 Silvia Lakatošová-Chovancová (vľavo) a Miss Česká republika a Miss World 2006 Taťána Gregor Brzobohatá (kedysi Kuchařová). Miss Československo 1993 Silvia Lakatošová-Chovancová (vľavo) a Miss Česká republika a Miss World 2006 Taťána Gregor Brzobohatá (kedysi Kuchařová).

V Prahe sa v pondelok konala akcia Miss po 30 rokoch, na ktorej sa objavilo bezmála dvadsať kráľovien krásy z rozličných ročníkov – či už zo súťaže, ktorá bola spoločná československá, alebo z tej, ktorá sa už týkala len samotných bratov Čechov.

Medzi pozvanými, samozrejme, nemohli chýbať ani dve známe Slovenky. Práve s Ivanou Christovou a Silviou Lakatošovou sa totiž kedysi podarilo zviditeľniť Československo a obe dámy zažili aj medzinárodný úspech.

Víťazka súťaže Miss Československo 1992 Pavlína...
Na akcii Stretnutie Miss po 30 rokoch sa...
+2Zľava: Miss Československo 1990 Renáta Gorecká,...

Od víťazstva Ivany Christovej uplynulo presne 30 rokov. V prípade Lakatošovej, ktorá je sama organizátorkou súťaže krásy, ide o víťazstvo staré presne 26 rokov. V roku 1993 sa totiž stala Miss Československo a zároveň o rok neskôr bodovala aj na medzinárodnej súťaži Miss Universe, kde skončila štvrtá.

Doposiaľ najväčší úspech má však na svojom konte Taťána Kuchařová, ktorej k rdonému priezvisku pribudlo aj Brzobohatá. Vydala sa totiž za hudobníka Ondřeja Brzobohatého. Práve Češka Kuchařová, ktorá má mimochodom aj slovenské korene a rodisko v Trnave, zvíťazila vo svetovej súťaži Miss World v roku 2006. Reprezen­tovala Česko, kde zvíťazila v rovnakom roku ako 18-ročná.

Presne pred 30 rokmi zvíťazila v Miss... Foto: Profimedia
Presne pred 30 rokmi zvíťazila v Miss Československo Ivana Christová Presne pred 30 rokmi zvíťazila v Miss Československo Ivana Christová. V apríli 2019 sa stretla so svojimi nasledovníčkami.

Pozornosť českých médií si v pondelok popoludní uchmatli určite aj ďalšie známe krásky – nehovoriac, že pútali záujem najmä tie, ktoré sa v spoločnosti príliš často neobjavujú. Reč je napríklad o Pavlíne Babůrkovej-Kratochvílovej, ktorá vyhrala súťaž Miss Československo v roku 1992 – teda rok pred Silviou Lakatošovou. Dnes má 5 detí a venuje sa predovšetkým rodine, ale podľa aktuálnych záberov vyzerá stále výborne. Azda ešte lepšie ako kedysi.

zväčšiť Zľava: Miss Československo 1990 Renáta Gorecká,... Foto: Profimedia
Zľava: Miss Československo 1990 Renáta Gorecká, I. vicemiss Česká republika 1996 Iva Kubelková, Miss Československo 1992 Pavlína Babůrková-Kratochvílová a II. vicemiss Česká republika 2005 Agáta Prachařová. Zľava: Miss Československo 1990 Renáta Gorecká, I. vicemiss Česká republika 1996 Iva Kubelková, Miss Československo 1992 Pavlína Babůrková-Kratochvílová a II. vicemiss Česká republika 2005 Agáta Prachařová.

Na stretnutí missiek sa objavili tiež dámy ako Renáta Gorecká (Miss Československo 1990), Iva Kubelková (I. vicemiss Česká republika 1996), Agáta Prachařová (II. vicemiss Česká republika 2005) či Jana Doležalová (Miss Česká republika 2004) a Monika Žídková (Miss Česká republika 1995 a Miss Europe 1995). Chýbala však Miss Československo 1991 Michaela Maláčová, ktorá sama v minulosti súťaž krásy v Česku napokon organizovala. Viac si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miss #Silvia Lakatošová-Chovancová #Ivana Christová #Taťána Gregor Kuchařová #Miss Československo

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...