Krásna dcéra Kate Mossovej, slávne supermodelky: Paríž ožil couture od Fendi!

Napriek prísnym obmedzeniam a rozhodnutiu väčšiny módnych značiek neorganizovať tradičnú módnu prehliadku sa v stredu uskutočnila módna prezentácia talianskej značky Fendi. Mala skutočne hviezdne obsadenie.

28.01.2021 11:57
debata (5)
zväčšiť Modelka Kate Moss (vľavo) a jej dcéra Lila... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Paris Fashion Week Fendi 2021 Modelka Kate Moss (vľavo) a jej dcéra Lila Grace Moss pózujú za plastovou stenou fotografom počas prehliadky Fendi Haute Couture v Paríži.

Do Paríža pri tejto príležitosti pricestovalo niekoľko slávnych supermodeliek, ktoré sú dnes už legendami. Naomi Campbellovú, Christy Turlingtonovú či Kate Mossovú na účasť nepochybne prehovoril dizajnér Kim Jones, pre ktorého bola kolekcia haute couture na jar a leto 2021 debutom pod krídlami talianskej značky Fendi. Prekvapením bola aj prítomnosť herečky Demi Mooreovej, ktorá šou otvárala.

Na prehliadke Fendi Haute Couture Jar-Leto 2021...
Modelka Kate Moss pózuje za sklenenou stenou...
+12Záber z prehliadky Fendi Haute Couture v Paríži.

Prítomnosť niekdajších supermodeliek doplnili aj súčasné „TOP“ mená modelingového priemyslu. V scéne, ktorú navrhli čiastočne ako labyrint so sklenými stenami a ktorá podobne ako inšpirácia kolekcie odkazovala na novelu Orlando od Virginie Woolfovej a súčasný stav vo svete, sa prechádzali aj krásky ako Cara Delevingne či Bella Hadid. Na šatách sa objavili motívy mramoru, ktoré vytvorili intarzie z kožušín či našívané perličky. Jednotlivé kreácie vznikali celé mesiace a išlo o to najväčšie majstrovstvo zamestnancov z dielní Fendi.

Topmodelka Naomi Campbell uzatvárala prehliadku... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Paris Fashion Week Fendi 2021 Topmodelka Naomi Campbell uzatvárala prehliadku kolekcie Haute Couture z dielne značky Fendi.

Špeciálnu pozornosť na seba strhla Lila Grace Moss, dcéra topmodelky Kate Mossovej, ktorá po debute u značky Miu Miu pred pár mesiacmi pokračovala vo svojej kariére modelky na móle. V kreácii pošívanej drobnými perličkami vyzerala úchvatne a keďže stále býva s mamou Kate, dvojica sa mohla „zavrieť“ v jednom zo sklenených boxov v rámci setu, aby ich spoločne fotografovali pozvaní zástupcovia médií.

Rodinné duo dám Mossových tiež doplnilo ideu kolekcie, ktorá bola poctou rodine. „Módny dom Fendi predstavuje remeselnú kvalitu najvyššieho kalibru a je hlavne o rodine," uviedol pre médiá Kim Jones. „Vedie ho už tretia generácia rodiny Fendi a ja som hosťom, ktorý pomáha s ďalším pokrokom. Obklopujú ma tu silné, mocné ženy, ktoré zbožňujem a vážim si ich, a chcem pretaviť ich energiu do mojej tvorby," doplnil. Aj jeho voľba modeliek vychádzala z obdivu, puta, ktoré sa blíži priam k rodinnej blízkosti. Jones má totiž veľmi blízke vzťahy so všetkými uvedenými dámami.

Modelka Lila Grace Moss, dcéra topmodelky Kate... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Paris Fashion Week Fendi 2021 Modelka Lila Grace Moss, dcéra topmodelky Kate Mossovej, sa tiež objavila na móle.

Prehliadku sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia, no paparazzovia si predsa len prišli na svoje, keď po jej skončení mohli zachytiť odchádzajúce hviezdy v civile. Aj v tomto prípade však platilo, že väčšine z nich tváre skrývali ochranné rúška, respirátory či plastové šilty, takže toho veľa „na videnie“ nebolo.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Campbell #Kate Moss #Christy Turlington #Fendi #Bella Hadid #Lila Grace

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...

+ Zdravá strava a dostatok vody posilnia vaše telo i ducha.
Nové príležitosti v práci privedú k finančnému rastu....