Miss Universe v Izraeli ohrozená? U jednej z krások potvrdili koronavírus, je to omikron?

Medzi účastníčkami medzinárodnej súťaže krásy Miss Universe bol potvrdený jeden prípad koronavírusovej nákazy.

30.11.2021 08:59
Israel Miss Universe Foto: ,
Na ilustračnom zábere je úradujúca Miss Universe Andrea Meza z Mexika, ktorá v polovici novembra navštívila Izrael pri príležitosti štartu príprav aktuálneho ročníka Miss Universe 2021.
debata (1)

Nie je ale jasné, či ide o variant omikron, kvôli ktorému Izrael minulý týždeň zavrel svoje hranice cudzincom, uviedla agentúra AP. Na súťaži sa zúčastňuje aj česká modelka Karolína Kokešová.

Organizátori nezverejnili meno, ani národnosť nakazenej dievčiny. Uviedli, že je zaočkovaná a pred odletom do Izraela mala negatívny test, po príchode do štátu ale bola pozitívne testovaná. Potom bola prevezená do hotela, kde strávi karanténu.

Súťaž Miss Universe sa uskutoční 12. decembra v prímorskom letovisku Eilat. V sobotu Izrael ohlásil, že kvôli novému variantu koronavírusu nazvanému omikron zakázal na 14 dní príchod návštevníkov zo zahraničia. Izraelčania, ktorí priletia zo zahraničia, musia do karantény.

640429348 Čítajte viac Z takej krásky sa podlomia kolená aj Bondovi! Culpo na pláži ohúrila pri fotení

Aj napriek týmto obmedzeniam ale v nedeľu izraelské ministerstvo cestovného ruchu zaručilo, že sa súťaž uskutoční. „Je to veľmi významná akcia, ktorá bude vysielaná do 174 krajín,“ uviedol minister cestovného ruchu Joel Razvozov.

Úrady tvrdia, že pripravujú plán, aby zaručili, že sa akcia bude konať v úplnom bezpečí. Účastníčky a personál súťaže by napríklad mali byť testované každých 48 hodín.

Miss Universe tiež čelí nevôli niektorých vlád, ktoré podporujú boj Palestínčanov a protestujú proti tomu, že sa súťaž koná v Izraeli. V tejto súvislosti Malajzia uviedla, že svoju účastníčku nevyšle a Juhoafrická republika potom odobrala svojej účastníčke vládnu podporu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Miss Universe #koronavírus #karanténa #omikron

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...