Museli sme sa vyzliecť, naše práva porušili, tvrdia finalistky Miss Universe. Porota tvrdí, chceli sme len vidieť...

Usporiadateľ súťaže krásy Miss Universe oznámil, že prerušil spoluprácu so svojou indonézskou frančízou a jej riaditeľkou Poppy Capella kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania účastníčok.

14.08.2023 00:00
Súťaž MIss Universe Foto:
Ilustračné foto: Súťaž Miss Universe v Indonézii čelí veľkému škandálu.
debata (1)

Sedem súťažiacich Miss Universe Indonézia podalo tento týždeň na políciu sťažnosť, v ktorej obvinili organizátorov, že ich prinútili sa pred nimi vyzliecť. Capella odmieta, že by sa na pochybnom správaní podieľala, napísala v nedeľu agentúra AFP.

„Ukázalo sa, že táto (indonézska) frančíza nesplnila štandardy našej značky, etiku ani očakávania, ktoré sú uvedené v našej príručke a kódexe správania,“ uviedla organizácia Miss Universe a dodala, že zaistenie bezpečnosti žien je jej najvyššou prioritou.

Rikkie Kolle Čítajte viac Narodila sa ako chlapec, dnes je z nej Miss Holandsko: Súťaž krásy má prvú transrodovú víťazku, zabojuje o titul Miss Universe

V Indonézii sa tohtoročný ročník uskutočnil 3. augusta, víťazka sa smie zúčastniť na medzinárodnom finále, uviedla v organizácii Miss Universe. Speváčka a podnikateľka Capella je aj majiteľkou licencie pre Miss Universe Malajzie. Kvôli tomu bol v Malajzii tohtoročný ročník súťaže zrušený.

Dva dni pred finálovým večerom sa údajne 30 finalistiek súťaže krásy v Indonézii muselo pred porotcami vyzliecť. Tí to vysvetlili tým, že musia skontrolovať, či ženy nemajú jazvy, celulitídu alebo tetovanie. Niektoré si dokonca fotografovali, uviedla ich právna zástupkyňa Mellisa Anggraini.

Silvia Lakatošová Čítajte viac Predstavy mala iné, ale... Silva, toto si ty, presvedčil Lakatošovú Mikloško. Sadlo mi to ako na šerbeľ, prezradila

„Cítim, že moje práva boli porušené,“ povedala jedna zo súťažiacich, ktorá sa obrátila na políciu. „Ovplyvnilo ma to psychicky. Mala som problémy so spánkom,“ dodala žena. Polícia v Jakarte uviedla, že sa prípadom bude zaoberať, napísal spravodajský web.

Ostatnou Miss Universe sa stala pred pár... Foto: SITA/AP, Gerald Herbert
Miss USA R'Bonney Gabriel Ostatnou Miss Universe sa stala pred pár mesiacmi Miss USA R'Bonney Gabriel .

Capella odmieta, že by sa na pochybnom správaní podieľala. „Nikdy som nevedela, nenariadila, nepožiadala ani nedovolila nikomu, kto hral úlohu a podieľal sa na procese organizovania Miss Universe Indonézie 2023, aby sa dopúšťal násilia alebo sexuálneho obťažovania prostredníctvom telesných kontrol,“ uviedla Cappella na instagrame a dodala, že je proti „akejkoľvek forme násilia alebo sexuálneho obťažovania“.

Pozrite si archívnu galériu – víťazku Miss Universe 2023
Miss USA R'Bonney Gabriel reaguje na zisk...
Miss USA R'Bonney Gabriel reaguje na zisk...
+21Miss Ukrajina Viktoriia Apanasenko počas...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #sťažnosť #Miss Universe #zmluva #obťažovanie

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...