Trápilo ma, že nenosím veľkosť XS, ale... Očarujúca brunetka zabodovala na Miss Slovensko, teraz mieri do sveta

Sonja Kopčanová si koncom júna vybojovala titul II. Vicemiss Slovensko 2023.

02.11.2023 18:00
Sonja Kopcanova Foto:
Sonja Kopčanová - II. Vicemiss Slovensko 2023.
debata (4)

Už v decembri tak bude našu krajinu reprezentovať na súťaži Miss Intercontinental 2023 v egyptskom Sharm El Sheikhu. Finále súťaže sa uskutoční 15. decembra 2023.

zväčšiť Miss Slovensko 2023 sa stala 23-ročná Daniela... Foto: Miss Slovensko
miss slovensko Miss Slovensko 2023 sa stala 23-ročná Daniela Vojtasová z Dolného Kubína (v strede). 1. vicemiss je Petra Siváková zo Šamorína (vľavo), 2. vicemiss sa stala Sonja Kopčanová z Banskej Bystrice (druhá vpravo), spolu s nimi riaditeľ súťaže Michael Kováčik. Na zábere aj Kinga Puhová, Miss Universe Slovakia 2023 (vpravo).

23-ročná študentka Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici sa v rámci svojej účasti na medzinárodnej súťaži plánuje zamerať aj na otázky duševného zdravia. „Počas projektu Miss Slovensko som sa netajila tým, že mám za sebou ťažké obdobia týkajúce sa samej seba a akceptovania môjho vzhľadu. V období dospievania som sa z dievčatka stávala ženou, zrazu som nebola veľkosť XS, s čím som sa nedokázala zmieriť, pretože baby okolo mňa zostávali stále štíhle a ja som bola čoraz viac ženskejšia. Nasledoval dlhodobý proces, než som sa dostala do bodu akceptovania faktu, že nikdy nebudem celkom štíhla ani nebudem nosiť veľkosť XS. Naučila som sa mať rada samú seba takúto a nie vo forme, ktorú som si pre seba vysnívala,“ opísala sympatická brunetka.

miss slovensko Čítajte viac Je rozhodnuté! Titul Miss Slovensko 2023 si vybojovala blondínka z Dolného Kubína

Ako vyzerá jej príprava na medzinárodnú súťaž? Zaradila do svojho života viac športu či menila výrazne jedálniček? „Ja žijem zdravo dlhodobo. Aj to, ako teraz vyzerám, je výsledok toho, že sa o seba starám,“ prezrádza Kopčanová. Predsa len, isté zmeny v tréningovom pláne urobila. „Cvičila som viac silovo, takýto tréning som mala 5-krát týždenne, teraz už mám silový tréning tri razy týždenne a viac sa snažím zapájať beh či jogu.“

II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová.
Druhou vicemiss Miss Slovensko sa stala Sonja...
+9Miss Slovensko 2023 sa stala 23-ročná Daniela...

V rámci svojich aktivít, ktoré súvisia s jej účasťou na Miss Intercontinental, sa plánuje zamerať aj na sociálne siete, či skôr na rolu, akú zohrávajú v živote mladých žien. „Chcela by som sa venovať dievčatám a ženám, podporovať ich najmä po duševnej stránke. Dievčatá majú tendenciu sa veľmi porovnávať, a to nielen so svojimi spolužiačkami a okolím, ale aj s modelkami, ktoré vidia na sociálnych sieťach a následne môžu zabúdať na formovanie vlastnej osobnosti. Je to v dnešnej dobe veľmi náročné na zvládnutie a ja by som v tejto problematike rada robila osvetu,“ doplnila. Uvedomuje si, že „odstrihnúť“ sa od sociálnych sietí v dnešnej dobe možné nie je.

„Je ťažké mať odstup od sociálnych sietí, vylúčiť ich zo života nie je celkom možné. Bola by som ale rada, keby boli zdravým a najmä reálnym miestom. Na sociálnych sieťach si vytvárame druhú realitu, ale ja by som rada apelovala na to, aby sme na sociálne siete prinášali samé seba také, aké sme v normálnom živote a v tomto smere chcem inšpirovať aj ostatné dievčatá a ženy.“

zväčšiť Sonja Kopčanová - II. Vicemiss Slovensko 2023. Foto: Veronika Selepková
Sonja Kopcanova Sonja Kopčanová - II. Vicemiss Slovensko 2023.

V Egypte sa Sonja predvedie v národnom kostýme, ktorý pochádza z kolekcie KRUHY slovenskej módnej značky FakeFolk Michaely Hubert. Tohtoročný 51. ročník súťaže Miss Intercontinental sa bude konať v Egypte už štvrtý rok po sebe a o titul bude súperiť 80 mladých žien z celého sveta.

zväčšiť Prekvapením večera bolo udelenie titulu Miss... Foto: Miss Slovensko
puhová Prekvapením večera bolo udelenie titulu Miss UNIVERSE Slovakia 2023. Stala s ňou Kinga Puhová.

V novembri na medzinárodnú súťaž vycestuje aj ďalšia krásna Slovenka. Kinga Puhová, Miss Universe Slovakia 2023, odlieta už 3. novembra na 72. ročník svetovej súťaže Miss Universe 2023 do Strednej Ameriky, do štátu Salvádor. Finále súťaže sa uskutoční 18. novembra 2023.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Slovensko #Miss Slovensko 2023 #Sonja Kopčanová #Kinga Puhová #Miss Intercontinental

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...