Prekvapí vás, aký test čaká missku Hrivňákovú na súťaži Miss World! Obstáť čo najlepšie si žiada pot a drinu

Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, sa drží overeného pravidla - všetko s mierou. A je spokojná.

16.11.2023 00:00
Sophia Hrivnakova Foto:
Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.
debata

Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, nosila titul až dva roky. Z dôvodu pandémie sa jeden ročník súťaže nemohol realizovať a aj to je dôvod, prečo ako Miss Slovensko 2021 až v tomto ročníku vycestuje na svetovú súťaž. Začiatkom marca ju čaká účasť na Miss World 2023, ktorá sa uskutoční v indickom Dillí. Pôjde už o 71.ročník podujatia a po druhý raz v jeho histórii sa koná v Indii. Zatiaľ poslednou držiteľkou titulu Miss World je Karolina Bielawska z Poľska.

zväčšiť Toto je Miss World 2022 - Poľka Karolina... Foto: Thais Llorca / EPA / Profimedia
Karolina Bielawska Toto je Miss World 2022 - Poľka Karolina Bielawska.

A hoci Sophia na súťaž vycestuje až vo februári, pripravuje sa už teraz. Na čo sa teší? „Určite na ostatné súťažiace, do Indie pricestuje vyše 130 mladých žien z celého sveta a ja rada spoznávam nových ľudí aj iné kultúry,“ opisuje sympatická rodáčka z Banskej Štiavnice. V rámci súťaže čaká finalistky niekoľko výziev, napríklad „topmodel challenge“ či „sport challenge“. „Každý rok sú dievčatá počas sport challenge rozdelené do skupín a bežia beep test, následne sa vyhlási víťazný tím. Dokonca, keď bola na Miss World Leona Novoberdaliu, Miss Slovensko 2020, tak jej skupinka vyhrala práve túto súťaž,“ spomína Hrivňáková. Dostať sa počas beep testu čo najďalej si žiada skvelú kondičku a v závere už môže byť pre človeka poriadnym sebazaprením (viac o beep teste nižšie).

zväčšiť Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021. Foto: Veronika Selepková
Sophia Hrivnakova Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.

Samozrejme, nielen kvôli sport challenge Hrivňáková poctivo „zarezáva“ v posilňovni. Na pravidelné športovanie je zvyknutá od malička. „Celý život som sa venovala športu, roky som aktívne tancovala, vždy som mala veľký energetický výdaj a to je dôvod, prečo som nikdy nemusela dávať zvlášť pozor na to, čo jem,“ opísala a dodala, že tejto stratégie sa drží dodnes. „Keď má človek výdaj energie, tak môže jesť normálne a nemusí sa výrazne obmedzovať. Keď idem okolo cukrárne, rozhodne oči nezatváram a ak mám chuť na sladké, tak si niečo dám. Ale celkovo sa snažím jesť zdravo.“

Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.
Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.
+10Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.

Usmiata blondínka prezrádza, že cvičí štyri razy týždenne. „Dva razy pod dohľadom trénera je to celotelový tréning. Potom chodím na pás, ale nebehám, trénujem rýchlu chôdzu do kopca, je to pre mňa aj skvelý druh psychického oddychu.“

Hrivňáková rozbieha profesionálnu kariéru make-up artistky, príležitostne pracuje aj ako modelka, zároveň sa intenzívne venuje viacerým dobročinným projektom v rámci spolupráce s asociáciou pomoci postihnutým APPA. „Rada sa kreatívne realizujem a tvorím. Najčastejšie sú to krátke videá make-up premeny, buď priamo na mne alebo na niekom z blízkych. Práve sociálne siete sú to, na čom chcem stavať svoj marketing,“ prezrádza svoje plány do budúcnosti.

zväčšiť Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021. Foto: Profimedia
Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.

Čo je beep test?
Testovaný behá na trati 20 metrov od jednej čiary k druhej, tej sa dotkne jednou nohou a beží späť. Rýchlosť behu je kontrolovaná zvukovými signálmi vysielanými v pravidelných intervaloch. Znamená to, že na každý zvukový signál musí bežec dosiahnuť na jednu z koncových čiar. Cvičiaci reguluje rýchlosť svojho behu vždy po skončení každého úseku (tolerancia sú 1–2 metre). Rýchlosť behu je spočiatku pomalá (napr. 8 km/hod.), ale narastá každú minútu (v 20. minúte sa behá rýchlosťou 18km/hod.). Napríklad prvý 20 metrový úsek sa beží za 9 sekúnd, desiaty úsek už za 5,5 sekundy. Cieľom testovaného je udržať na dráhe 20 metrov postupne sa zvyšujúcu rýchlosť behu po dobu čo najdlhšiu, pričom na každý zvukový signál je nutné dosiahnuť čiaru v danom časovom limite.

VIDEO TV Pravda: Herečky z Dunaja, Miss Slovensko aj česká hviezda na červenom koberci nového megaplexu

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miss World #Sophia Hrivňáková

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....