Novou Miss Universe je uhrančivá tmavovláska! Ale pozrite sa na krásnu zástupkyňu Slovenska a jej model zo zlatých klasov pšenice

22-ročná Kinga Puhová zastupovala Slovensko na medzinárodnej súťaži Miss Universe, pre Pravda.sk opísala prvé dojmy po víkendovom finále.

20.11.2023 12:00
puhová Foto:
Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca z Nikaraguy - Sheynnis Palacios (vľavo) - Kinga Puhová zo Slovenska v národnom kostýme vpravo.
debata (7)

Svetová súťaž Miss Universe 2023 spoznala svoju víťazku. Korunku si v Salvádore vybojovala 23-ročná súťažiaca z Nikaraguy Sheynnis Palacios. Na druhom mieste skončila zástupkyňa Thajska Anntonia Porsild a tretiu priečku obsadila Austrálčanka Moraya Wilson.

 Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca...
 Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca...
+17
Spevák  John Legend počas 72. ročníka súťaže...

Na 72. ročníku súťaže súperilo 84 mladých žien z celého sveta. Súťažou divákov sprevádzala moderátorka Jeannie Mai, Miss Universe 2012 Olivia Culpo a Maria Menounos. Súťažiacim na pódiu a divákom v hľadisku zahral a zaspieval John Legend.

Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...
Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...
+8Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...

Tento rok sa na súťaži predstavili dve transrodové ženy. Rikkie Kollé (22) bola v júli korunovaná za Miss Holandsko a 23-ročná Miss Portugalsko Marina Machete. V súťaži sa mohli po prvý raz od zmien pravidiel v roku 2022 predviesť aj vydaté a rozvedené ženy či matky. V tomto ročníku to boli dve súťažiace, ktoré už sú matkami – Miss Kolumbia Camila Avella a Miss Guatemala Michelle Cohn.

zväčšiť Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca... Foto: SITA/AP, Moises Castillo
El Salvador Miss Universe Pageant Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca z Nikaraguy - Sheynnis Palacios.

Svoje želiezko v ohni malo aj Slovensko, v meste San Salvádor našu krajinu reprezentovala 22-ročná Kinga Puhová, ktorá sa Miss Universe Slovakia 2023 stala v júni, v súčasnosti je študentkou tretieho ročníka francúzskej univerzity Mod'Spe Paris CE. Kinga sa síce do top 20 neprebojovala, na pódiu finále aj počas čiastkových súťaží však predviedla naozaj krásne modely, ktorým dominoval najmä národný kostým.

zväčšiť Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe... Foto: Miss Universe
Puhová Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe 2023. Na sebe má národný kostým.

Model s názvom „Ethereal Serenity“ si navrhla sama Puhová, zrealizovala ho návrhárka Yvona Leitner. Ako finalistka svetovej súťaže uviedla, každý jeho prvok bol starostlivo vybraný, od ekologickej látky pochádzajúcej od zodpovedných dodávateľov až po starostlivé remeselné spracovanie, ktoré zaručuje dlhú životnosť a nositeľnosť na dlhé roky. „Na látke sú zložito vyšité jemné snopy pšenice. Tieto motívy sú starostlivo umiestnené pozdĺž lemu blúzky a okraja sukne. Zlaté nite sa jemne trblietajú, evokujú obraz slovenskej krajiny a rieky Dunaj a symbolizujú môj rodný Žitný ostrov,“ opísala Puhová. Témam trvalej udržateľnosti a udržateľnej módy sa plánuje venovať aj v budúcnosti.

zväčšiť Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca... Foto: SITA/AP, Moises Castillo
El Salvador Miss Universe Pageant Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca z Nikaraguy - Sheynnis Palacios.. Vedľa nej Miss Thailand Anntonia Porsild (skončila na 2. mieste) a Miss Australia Moraya Wilson (skončila na 3. mieste).

Pre Pravda.sk opísala svoje dojmy zo súťaže, ktoré sú ešte veľmi čerstvé. „Mám za sebou neskutočné 2 týždne, ktoré boli pre mňa najkrajšie a zároveň najnáročnejšie v mojom živote. Som vďačná za krásne zážitky a množstvo sprievodného programu, hoci boli dni, kedy sme spali len 4–5 hodín,“ opisuje a dodáva: „Pre mňa bola táto súťaž splnením snov a tiež poctou, že som mohla reprezentovať Slovensko na takejto prestížnej svetovej súťaži. Ďakujem celému tímu Miss Slovensko a riaditeľovi súťaže Michaelovi Kováčikovi za profesionálnu prípravu, pomoc a podporu na mojej ceste.“

Ako ešte dodala, očaril ju aj Salvádor, ktorý mohli vďaka organizátorom súťaže spoznať. „Mali sme možnosť vidieť naživo aktívnu sopku, ale aj nádherné pobrežie Salvádoru. Absolvovali sme prehliadku hlavného mesta a ochutnali sme aj miestne špeciality,“ dodala.

zväčšiť Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe... Foto: Miss Universe
Puhová Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe 2023.

Kinga Puhová sa do sveta modelingu vrhla už ako tínedžerka. „Všetko sa začalo, keď som mal 14 rokov. Dostala som svoju prvú zmluvu a začala som cestovať po svete ako modelka,“ opísala pre Pravda.sk a dodala: „Modeling mi prináša množstvo úžasných skúseností a vďaka nemu som navštívila veľa krajín, spoznala a pochopila kultúrne a náboženské rozdiely a stretla mnoho úžasných ľudí, ktorí mi pomohli stať sa silnejšou, viditeľnejšou a vzdelanejšou. To všetko mi dalo príležitosť preskúmať ďalšie aspekty módneho priemyslu. Po skončení štúdia som nastúpila na Vysokú školu módneho podnikania a uvedomila som si, že móda nie je len o obliekaní a trendoch, ale je to aj sociálna, ekonomická a, bohužiaľ, aj ekologická záležitosť.“ Preto sa rozhodla vytvárať svoju vysnívanú udržateľnú kolekciu z biologicky rozložiteľných komponentov alebo recyklovaných vláken.

Éterická blondínka má za sebou spoluprácu s rôznymi módnymi značkami, absolvovala Paris Fashion Week pre Carolinu Herreru, Milan Fashion Week pre Alessandra Enriqueza a mnohé ďalšie módne podujatia.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Kinga Puhová #Miss Universe 2023 #Miss Universe Slovakia

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...