Roky bola krásnou tvárou značky Max Factor! Prehrala boj s agresívnou formou rakoviny, diagnózu lekári vyriekli len v júli

Britská televízna moderátorka, herečka, autorka a niekdajšia modelka, Annabel Giles, zomrela vo veku 64 rokov. Len pár mesiacov potom, čo jej diagnostikovali agresívny druh rakovinu mozgu.

22.11.2023 12:00
Annabel Giles Foto:
Annabel Giles ako tvár značky Max Factor v 80-tych rokoch.
debata

V 80-tych rokoch sa preslávila ako tvár slávnej kozmetickej značky Max Factor, na potencionálnych zákazníkov sa usmievala z mnohých plagátov a reklám v časopisoch. Ako píše portál theguardian.com, Annabel Giles zomrela 20. novembra v Hospici v Hove, čo rodina potvrdila po jej úmrtí v oficiálnom vyhlásení.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Annabel Giles (@annabel_giles)

Jej dve deti, dcéra Molly (36) a syn Tedd (25) upresnili, na aké ochorenie zomrela. „V júli mame diagnostikovali glioblastóm 4. štádia, rýchlo rastúci a vysoko agresívny malígny nádor na mozgu,“ uviedli jej deti. „Počas štyroch mesiacov, ktoré nasledovali, prejavila pozoruhodnú silu, napriek tomu, že podstúpila operáciu mozgu a nespočetné množstvo rádioterapií. Mama bola skutočne jediná svojho druhu, záhadou pre tých, ktorí mali privilégium zdieľať jej život. Verná svojej povahe, udržiavala si dobrú náladu až do samého konca.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Annabel Giles (@annabel_giles)

Annabel Giles pracovala v 80-tych rokoch ako sekretárka, keď ju „objavila“ agentúra Models 1 a stala sa oficiálnou tvárou kozmetického gigantu Max Factor. Z plagátov a zo stránok magazínov 80-tych rokov hľadela krásna hnedovláska s výraznými modrými očami, ktorá predvádzala mnohé výrobky spomínanej značky.

zväčšiť Annabel Giles, vychytená britská moderátorka,... Foto: Profimedia
Annabel Giles Annabel Giles, vychytená britská moderátorka, na zábere z roku 2019.

Následne sa rozbehla jej televízna kariéra, s britskou televíziou ITV spolupracovala od 90-tych rokov, kedy sa stala súčasťou relácií ako Razzmatazz (hudobná relácia), Night Network a ďalších. Giles bola aj úspešnou knižnou autorkou, v roku 2001 vydala svoju debutovú knihu „Birthday Girls“, ktorá sa stala bestsellerom. V roku 2003 vydala román „Crossing the Paradise Line“, objavila sa aj v niekoľkých filmoch, napríklad v snímke Riders (1993). Pracovala aj pre britskú spravodajskú televíziu Channel 5 či pre BBC Radio.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Annabel Giles

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...